“Δημιουργία νέου κόμματος από μηδενική βάση”

Για τις ζυμώσεις που γίνονται στην Κεντροαριστερά μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά για την συγκρότηση ενός ενιαίου πόλου αναφέρθηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

«Το ιδανικότερο θα ήταν η δημιουργία ενός κόμματος από μηδενική βάση, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με κατάργηση των υπαρχόντων κομμάτων σήμερα. Το καταλαβαίνετε γιατί, είναι αδιανόητα αυτά τα πράγματα. Δεν βγαίνουν από παρθενογένεση. Πρέπει να γίνει μέσα από μια διεργασία», δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αφορμή και την συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας στο Μega, είπε: «Αυτή η διεργασία επιταχύνεται εξ ανάγκης. Και κακώς επιταχύνεται εξ ανάγκης. Θα έπρεπε από την αρχή να το καταλάβει η ηγεσία του Ποταμιού και των άλλων δυνάμεων, ότι έπρεπε να επιταχυνθεί ενόψει του κρίσιμου πολιτικού χρόνου που έρχεται.

Ήδη ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές. Μην το ξεχνάμε αυτό».«Δεν μπορεί να πει κανείς ότι θα γίνει ένα κόμμα ενιαίο, ούτε να καταργήσει κανείς τα κόμματα που εκφράζονται στη σημερινή Βουλή, πρέπει να γίνει μια συνεργασία, μιας συμπαράταξης δυνάμεων ενόψει των επόμενων εξελίξεων και μέσα σε αυτή τη διαδικασία να απευθυνθούμε κάποια στιγμή στη λαϊκή βάση και να αποφασίσει αυτή εάν θέλει ένα κόμμα από το μηδέν ή θέλει μια ομοσπονδία κομμάτων, αυτή είναι μια προοπτική που είναι μπροστά μας και για την οποία θα πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσει η βάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα