«Δημιουργούμε 30.000 νέες θέσεις εργασίας»

 Για 30.000 νέες θέσεις εργασίας έκανε λόγο ο Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την κυβερνητική ρύθμιση  που προβλέπει μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 5%. Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε με τις ίδιε ς ρυθμίσεις οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνο δεν θα δουν μείωση στον μισθό τους αλλά αντίθετα θα δουν αύξηση ήδη από τον μισθό του Απριλίου και επανέλαβε ότι δεν θίγεται ο θεσμός των τριετιών.

Προανήγγειλε όμως και την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να θέσει τέλος στον κατακερματισμό των ταμείων. «Δεν είναι τιμή για τη χώρα μας το κατακερματισμένο ασφαλιστικό σύστημα που χτίστηκε σε πελατειακές σχέσεις γεμάτο εξαιρέσεις και πελατειακές σχέσεις. Πρέπει επιτέλους και το θέμα των ταμείων να τελειώσει, και να εξυγιανθεί το σύστημα» υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων δήλωσε ότι το πρόβλημα δεν ξεκινά από την έλλεψη προσωπικού και σίγουρα, όπως σημείωσε δεν είναι θέμα των τελευταίων 2 – 3 ετών. Εμφανίστηκε όμως βέβαιος ότι θα λυθεί με το σύστημα ΑΤΛΑΣ. «Σύντομα με ένα απλό κλικ θα δίνονται οι συντάξεις» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι με την εφαρμογή του συστήματος ΑΤΛΑΣ απο το υπουργείο Εργασίας, καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας, ενώ απο το Νοέμβριο όλοι όσοι ασφαλίστηκαν μετά την 1/1/1994 θα μπορούν να βλέπουν τα ένσημά τους στο διαδίκτυο. Όπως τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης, από το 2015 το μέτρο θα επεκταθεί και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Αναφορικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, εκτίμησε ότι θα υπάρξει σύγκλιση στο θέμα του γάλακτος και συμπλήρωσε πως «είναι λογικό να υπάρχουν διαβουλεύσεις και διαφορετικές απόψεις αλλά στο τέλος θα υπάρξει σύγκλιση και επιτυχία».

O κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στον Πρωθυπουργό αλλά και στο έργο του Υπουργού Οικονομικών. ,Ειδικότερα για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι είναι ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών ενώ ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα («έχω κλείσει τον κύκλο μου στο ΥΠΟΙΚ») τον χαρακτήρισε ως τον «πλέον πετυχημένο υπουργό που κράτησε το τιμόνι της εθνικής μας οικονομίας την πιο δύσκολη στιγμή».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα