Δημοσκόπηση “μαχαιριά” για Ολάντ

Δημοσκόπηση μαχαιριά για τον Φρανσουά Ολάντ είναι αυτή της Οdoxa Institute/Dentsu-Consulting αφού σύμφωνα με την έρευνα ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει την παραμικρή ελπίδα- αν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα-  για επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2017 ενώ η δημοσκόπηση δεν τον “βλέπει” να περνάει ούτε καν στο δεύτερο γύρο.

Αντίθετα, ο επίσης Σοσιαλιστής υπουργός Οικονομικών του, Εμάνουελ Μακρόν, ο οποίος πρόσφατα ίδρυσε τη δική του πολιτική κίνηση, θα τα πάει πολύ καλύτερα, σύμφωνα με την έρευνα της Odoxa Institute/Dentsu-Consulting.

Την Πέμπτη, ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει έως το τέλος του χρόνου αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, τον Μάρτιο του 2017. Ομως, αν ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών γίνονταν αυτό το σαββατοκύριακο, τότε ο Ολάντ θα έπαιρνε μόλις το 15%, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση για την Le Parisien και το BFMTV.

Ο πρώην πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, θα έπαιρνε το 20%, πολύ πίσω από το 31% της Μαρίν Λεπέν, κάτι που σημαίνει ότι αυτοί οι δύο θα πήγαιναν σε δεύτερο γύρο, σύμφωνα με την έρευνα. Ο Μακρόν την προηγούμενη εβδομάδα δημιούργησε τη δική του πολιτική κίνηση και παρότι αυτό τροφοδότησε τις φήμες για τις προεδρικές φιλοδοξίες του, ο ίδιος τόνισε ότι οι επερχόμενες εκλογές δεν είναι προτεραιότητά του αυτή τη στιγμή.

Αν τελικά έμπαινε σε αυτή την «κούρσα», η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 14-15 Απριλίου έδειξε ότι θα εξασφάλιζε το 21% , με την Λεπέν να παίρνει το 30%, που θα σήμαινε ότι σε αυτή την περίπτωση οι δυο τους θα πήγαιναν σε δεύτερο γύρο, τον οποίο θα κέρδιζε ο Μακρόν.

Την Πέμπτη, άλλη δημοσκόπηση έδειξε ότι σχεδόν το 90% των ψηφοφόρων έχει αρνητική άποψη για την προεδρία του Ολάντ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα