Δημοσκόπηση: Mειώθηκε η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Mειωμένη είναι η διαφορά ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που δημοσιεύει η εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”.

Ειδικότερα, το κόμμα της Πειραιώς προηγείται με  4,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ  ενώ σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, η απόσταση των δύο κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είχε υπολογιστεί στις 5,6 ποσοστιαίες μονάδες (ΝΔ 22,6% – ΣΥΡΙΖΑ 17%).

Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων με βάση τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα είναι:

ΝΔ 21,4%, ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, Χρυσή Αυγή 6,9%, Κίνημα Αλλαγής 6,2%, ΚΚΕ 5%, ΑΝΕΛ 2%, Λαϊκή Ενότητα 2%, Ένωση Κεντρώων 1,8%, Άλλο κόμμα 5,1%, Λευκό/Αποχή 16,5%, Αναποφάσιστοι 16,6%.

Τι λένε για την υπόθεση Novartis

Στη μέτρηση της Alco καταγράφεται ακόμη η στάση της κοινής γνώμης απέναντι στις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο της Novartis.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της πλήρους διερεύνησης, καθώς σε ποσοστό 66% θεωρούν ότι το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και σε ποσοστό 64% ζητούν την άμεση κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Παράλληλα, σε ποσοστό 54% θεωρούν ότι καλώς τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας οι τρεις μάρτυρες της υπόθεσης, ενώ υποστηρίζουν ότι τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία θα έπρεπε να παραιτηθούν από τα αξιώματά τους μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα