Δημοσκόπηση: Nέα δεδομένα στη Γαλλία στη κούρσα για την προεδρία

Ανατροπή σκηνικού στη Γαλλία στη κούρσα για την προεδρία δείχνει η νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ινστιτούτου Elabe.

Σύμφωνα με αυτήν  ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν είναι ο πιθανότερος νικητής των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με τα σενάρια για τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe.

Σύμφωνα με την έρευνα, στον β’ γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν θα επικρατούσε της Μαρίν Λεπέν με 65% των ψήφων, ενώ ο Φρανσουά Φιγιόν θα επικρατούσε με 59% της ακροδεξιάς υποψήφιας.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 30 και 31 Ιανουαρίου και αποτυπώνει μια σημαντική αύξηση στην πρόθεση ψήφου για τον Μακρόν, αλλά και λίγο μικρότερη για τη Λεπέν, με τον Φιγιόν (που ήταν πρώτος την προηγούμενη εβδομάδα) να μην καταφέρνει να περάσει καν στον β’ γύρο.

Σύμφωνα με τα δύο σενάρια, στον α’ γύρο ο Μακρόν συγκεντρώνει ένα ποσοστό 22-23%, με τη Λεπέν να βρίσκεται στο 26-27%. Αντίθετα, ο Φιγιόν μένει εκτός τελικής μάχης, καθώς το ποσοστό έχει πέσει κατά 5 με 6 μονάδες, και συγκεκριμένα στο 19-20%. Βέβαια, η δημοσκόπηση έγινε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τη σύζυγο του Φιγιόν.

Ετσι λοιπόν, ο Μακρόν θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Λεπέν στον β’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, στις 7 Μαΐου. Εκεί, ο ανεξάρτητος υποψήφιος, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, θα πετύχει μια καθαρή νίκη έναντι της ακροδεξιάς αντιπάλου του, συγκεντρώνοντας ποσοστό 65% των ψήφων, και θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Αλλά και ο Φιγιόν, αν περνούσε στον β’ γύρο με κάποιον τρόπο έναντι του Μακρόν, θα επικρατούσε της Λεπέν, αλλά με κικρότερη διαφορά, καθώς θα συγκέντρωνε το 59% των ψήφων, όπως κατέδειξε η δημοσκόπηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα