Δημοφιλέστερος πολιτικός στην Γερμανία ο… φευγάτος Σόιμπλε

Mπορεί να αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά αυτό δεν φαίνεται να του κοστίζει ιδιαίτερα. Ο λόγος για τον Βόλφγανγκ Σόιμπλε, του οποίου η δημοφιλία όλο και ανεβαίνει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest dimap, για λογαριασμό του πρώτου καναλιού γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός στην Γερμανία, με αποδοχή από το 69% και τις θετικές αξιολογήσεις να αυξάνονται κατά 7%, μετά την γνωστοποίηση των σχεδίων ότι αναλαμβάνει την προεδρία του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Δεύτερη με 62% η Μέρκελ 

Ακολουθεί η ‘Αγγελα Μέρκελ με 62% και απώλεια μιας μονάδας, ενώ μεγάλοι «χαμένοι» στη μάχη της δημοτικότητας είναι ο αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς με 33% και απώλεια 13 ποσοστιαίων μονάδων, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με 57% και απώλεια 11 μονάδων.

Για τον συνασπισμό «Τζαμάικα», «καλό» ή «πολύ καλό» τον θεωρεί το 57% των ερωτηθέντων, ενώ υπέρ ενός «μεγάλου» συνασπισμού, μεταξύ CDU/CSU και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) εκφράζεται το 33%.

Σε ό,τι αφορά τον συμβιβασμό που επετεύχθη στο εσωτερικό της Χριστιανικής Ένωσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, το 56% τον εγκρίνει, ενώ αρνητική άποψη έχει το 41%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα