Δημοψήφισμα για την απομάκρυνση Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Το πράσινο φως για το δημοψήφισμα ανάκλησης του Νικόλας Μαδούρο έλαβε η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα με σκοπό την απομάκρυνση του προέδρου της χώρας,. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα μιας μακράς διαδικασίας η οποία μπορεί να οδηγήσει στη διεξαγωγή νέων εκλογών.
Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε «άκυρο» κάθε δημοψήφισμα για την απομάκρυνσή του και απέκλεισε την ιδέα να αποτελέσει μια βάση διαλόγου με την αντιπολίτευση.

«Η επιλογή ενός δημοψηφίσματος που μπορεί να είναι αναιρετικό ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι μια βάση διαλόγου» με την αντιπολίτευση, δήλωσε ο βενεζουελάνος πρόεδρος κατά την εβδομαδιαία παρέμβασή του από τη δημόσια τηλεόραση.

«Περισσότερο από το 30% αυτής της λίστας (υπογραφών) είναι παράνομο και αμφισβητήσιμο» και το κάλεσμα σε δημοψήφισμα είναι «άκυρο», δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο.

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) επικύρωσε 1,3 εκατομμύρια υπογραφές από σχεδόν δύο εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν από τον συνασπισμό Στρογγυλή Τράπεζα για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD), που έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Για το ξεκίνημα της διαδικασίας απαιτείτο η συγκέντρωση τουλάχιστον 200.000 υπογραφών.

«Έχουμε τις υπογραφές, είναι εξαπλάσιες από όσες χρειάζονται για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του MUD Χεσούς Τορεάλμπα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα