Δημόσιο άδειασμα του Κούγια από τον Τσιώλη!

Ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «αληταράδες» τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, περιπλανώμενους ζητιάνους δηλαδή αν ανατρέξει κανείς στην αρχαιοελληνική ετυμολογία, ή απλά κακοχαρακτήρες αν σταθούμε στη νεοελληνική. Ότι κι αν εννοούσε ο ποιητής και αθυρόστομος Κούγιας, ο προπονητής της ΑΕΛ, Σάκης Τσιώλης, δεν το ενστερνίζεται και μάλιστα τον άδειασε δημοσίως στο ραδιόφωνο του Sport Fm σχολιάζοντας την ως εξής: «Φυσικά και δεν ασπάζομαι κάτι τέτοιο, μια τέτοια κατάσταση. Είναι ανοιχτό το ποδόσφαιρο για όλους τους παίκτες και η κάθε ομάδα μπορεί να πάρει όποιον παίκτη θέλει».

Δεν συνηθίζεται οι προπονητές να αντιτίθενται σε δηλώσεις των ιδιοκτητών των ΠΑΕ, αλλά ο Σάκης Τσιώλης έχει τη δική του ιστορία στο χώρο, έχει υπάρξει πρωταθλητής, κυπελλούχος και διεθνής ποδοσφαιριστής, αλλά και προπονητής με πολλές επιτυχίες. Στο ματς με τον ΠΑΟ, οδήγησε την ΑΕΛ σε μία μάλλον εύκολη ισοπαλία και για το παιχνίδι αυτό δήλωσε:

«Είχαμε καλή εικόνα στα προηγούμενα τρία παιχνίδια, κερδίσαμε τις εντυπώσεις, αλλά δεν πετύχαμε τους στόχους μας. Η Λάρισα με τον Ατρόμητο έκανε 18 τελικές έναντι έξι του αντιπάλου. Το πάθος περίσσευε χθες, αλλά το σημαντικότερο ήταν η αγωνιστική πειθαρχεία. Καμία φορά παίζει ρόλο και ο αντίπαλος που σε προκαλεί να παίξεις καλύτερα και όταν έχεις απέναντι μια μεγάλη ομάδα συμβαίνει αυτό. Έτσι έγινε και με τον Παναθηναϊκό.

Σημαντικό στοιχείο ήταν η άμυνα μας. Ο Ξενοδόχοφ έπιασε δύο φορές την μπάλα και αυτό ήταν στοιχείο-κλειδί, όπως και ότι καταφέραμε να μπλοκάρουμε τον Βιγιφάνιες. Μονιάκης-Ρέντζας ήταν παίκτες κλειδιά, επειδή κόψαμε κάθε πιθανότητα για απειλή από τον Παναθηναϊκό. Ακόμη, έφυγε ο Μπεργκ από την περιοχή, ήταν σημαντικό που τον βγάλαμε εκτός περιοχής, γύριζε πίσω για να πάρει μπάλα».

Όον αφορά τη διαιτησία, είπε: «Ο διαιτητής θα πρέπει να κάνει πάντα τη δουλειά του. Θα πρέπει με το γράμμα του νόμου να κάνει από την αρχή αυτό που πρέπει. Από την άλλη, αν δώσει από την αρχή πολλές κάρτες, μπορεί να κάνει κακό στο παιχνίδι και να σταματήσει τον ρυθμό σε αρκετές φάσεις. Από την άλλη, το θέμα είναι ότι δημιουργούνται προηγούμενα και αν δεν δώσει κάποια κάρτα που θα γίνει στην αρχή, μπορεί να γίνει μια ίδια φάση στη συνέχεια και να δημιουργηθεί θέμα επειδή στη δεύτερη φάση θα βγάλει κάρτα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα