Διάκριση των ΟΤΕ – Cosmote για την Εταιρική Υπευθυνότητα

Την υψηλότερη διάκριση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών κατέκτησαν και φέτος, ο ΟΤΕ και η Cosmote για τις επιδόσεις τους στην κοινωνία, στην οικονομία και στο περιβάλλον, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) για το έτος 2014.

Οι δύο εταιρίες έλαβαν την Platinum Διάκριση για δεύτερη συνεχή χρονιά, αλλά και ειδικό έπαινο για τη συνολική επίδοσή τους στον τομέα της Κοινωνίας.

«Στον όμιλο ΟΤΕ , όπου η Εταιρική Υπευθυνότητα είναι μέρος της στρατηγικής της εταιρίας, έχουμε καταφέρει να δομήσουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα με διαδικασίες και δείκτες, μέσω των οποίων η κοινωνική ευθύνη διαπερνά κάθε προϊόν και υπηρεσία που σχεδιάζουμε, κάθε στιγμή της επικοινωνίας μας με τον πελάτη και τους εργαζομένους μας. Όταν φτάσουμε στο σημείο όπου κάθε εργαζόμενος θα είναι τόσο συνειδητοποιημένος σχετικά με την Εταιρική Υπευθυνότητα ώστε να λειτουργεί ακόμη και χωρίς να επιβάλλεται μια διαδικασία, τότε θα έχουμε πετύχει πραγματικά την βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε σχετικά η κ. Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας του ομίλου ΟΤΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο ΟΤΕ  και η Cosmote εστιάζουν στα σημαντικά θέματα που αφορούν την Αγορά, τους Εργαζομένους, το Περιβάλλον και την Κοινωνία. Βασικό κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας των δύο εταιριών αποτελεί ο εταιρικός εθελοντισμός, με τη συμμετοχή των εργαζομένων ΟΤΕ-Cosmote σε εθελοντικές δράσεις όπως η αιμοδοσία, η συλλογή φαρμάκων και τροφίμων, η προσφορά εθελοντικής εργασίας σε σωματεία κ.ά. να αυξάνεται διαρκώς. Ενδεικτικό είναι ότι, τα τελευταία 5 χρόνια, οι συμμετοχές εργαζομένων σε εθελοντικές πρωτοβουλίες ξεπέρασαν τις 20.000.

Η αξιολόγηση των εταιριών κατά τον CR Index, που αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης εταιριών στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης του βρετανικού Mη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Business in the Community, πραγματοποιήθηκε φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα