Διάλογο στη Βουλή για το bullying ζητά το Ποτάμι

Κοινοβουλευτικό διάλογο  για το bullying στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη  ζητά το Ποτάμι που απέστειλε επιστολή προς τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες αλλά και την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως αναφέρει ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Παναγιώτης Καρκατσούλης «Με αφορμή την προ ολίγων ημερών τραγική κατάληξη ενός νέου ανθρώπου, θύματος εκφοβισμού, του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αναδείχθηκε εκ νέου το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού παιδιών και νέων, το οποίο ενδημεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Καρκατσούλης υποστηρίζει πως η σχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός, είναι φαινόμενα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί με την δέουσα σοβαρότητα από την Πολιτεία και σημειώνει πως «πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ευρείας συζήτησης, εντός του Κοινοβουλίου, αλλά και εντός ενός διακομματικού πλαισίου που θα επιτρέψει στη συζήτηση να υπερβεί τη συγκυρία, την αντιπαράθεση και την απόδοση ευθυνών».

Στην επιστολή δε προς τα υπόλοιπα κόμματα σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «αποτελεί υποχρέωση και προτεραιότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να ενημερώσουμε την εθνική αντιπροσωπεία και κατ’ επέκταση την κοινωνία  για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, και να αναδείξουμε τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου μέσα από δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, των γονέων, αλλά και των ίδιων των μαθητών.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Βαγγέλη και την οικογένεια του, η Βουλή οφείλει να επιδείξει την διακομματική πολιτική βούληση  που απαιτείται για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και της βίας και να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για το θέμα που αφορά τα παιδιά μας.

Το Ποτάμι προτείνει, την σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση των  Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων, (κατ’ άρθρο 32 παρ. 6 και κατ’ ανάλογη εφαρμογή του 89 παρ.2 του Κανονισμού) καθόσον το θέμα εμπίπτει στις αρμοδιότητές τους, με σκοπό τη σύνταξη και υποβολή σχετικής έκθεσης στη Βουλή μετά από διάλογο με επιστημονικούς φορείς, επί της οποίας εν συνεχεία θα διεξαχθεί γενικευμένη συζήτηση στην Ολομέλεια».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα