Διά βίου αποκλεισμός στους 17 υβριστές!

Είναι μια πραγματικότητα ότι μετά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν πριν από τον αγώνα της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στη Θέλτα, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ένας νεκρός οπαδός, στην Ισπανία προσέχουν το παραμικρό κρούσμα βιαιότητας ή παρεκτροπής.

Τις τελευταίες μέρες έχουν πέσει στο «τραπέζι» διάφορες ιδέες και προτάσεις ώστε να μην συμβεί ποτέ το παραμικρό με το σύνολο των ομάδων της Primera Division να είναι έτοιμες να συμφωνήσουν σε όποιο κατασταλτικό μέτρο, όσο σκληρό και να είναι αυτό. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι δοθεί εντολή να σταματήσει κάθε δεσμός των ομάδων με τους ultras (σκληροπυρηνικοί οπαδοί), κάτι με το οποίο υπάρχει σύμπνοια.

Στο πλαίσιο αυτό, και πριν ακόμα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την κατάσταση στα χέρια της για τα θέματα που αφορούν τα του οίκου της με αφορμή τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στο ματς με τη Θέλτα για την Καταλονία και τον Λιονέλ Μέσι.

Η διοίκηση της «βασίλισσας» ερεύνησε το περιστατικό και εντόπισε τους 17 «δράστες» και η απόφασή της ήταν ξεκάθαρη και άμεση. Διά βίου αποκλεισμός και απαγόρευση εισόδου τους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Με αυτό τον τρόπο γίνεται εμφανής η πρόθεση να μπει τέλος σε οποιαδήποτε μορφή χουλιγκανισμού τόσο συλλογικών αποφάσεων όσο και μέσω πρωτοβουλιών από την κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα