Διήμερη επίσκεψη Γεροντόπουλου στη Κένυα

 Διήμερη επίσκεψη στη Κένυα θα πραγματοποιήσει από την Πέμπτη ο Κυριάκος Γεροντόπουλος. Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα δώσει συμπροεδρεύσει στη Συνάντηση Υπουργών Αφρικής, Καραϊβικής, Ειρηνικού (Α.Κ.Ε.) – Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπώντας την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. Κάθριν Άστον. 

Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν, από τη μεριά των χωρών Α.Κ.Ε, περισσότεροι από είκοσι υπουργοί, ενώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών, θα λάβουν μέρος -μεταξύ άλλων- ο επίτροπος για την Αναπτυξιακή Βοήθεια Andris Piebalgs, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (Ε.Υ.Ε.Δ.) καθώς και της αρμόδιας Διεύθυνσης Αναπτυξιακής Συνεργασίας (DEVCO).

Την Παρασκευή, στο περιθώριο των εργασιών, ο κ. Γεροντόπουλος θα συμμετάσχει σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης, η οποία συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και θα παρουσιάσει την ελληνική και ευρωπαϊκή εμπειρία σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Τέλος, κατά την παραμονή του στο Ναϊρόμπι, θα επισκεφθεί την Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ”» και θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Κένυας, κ. Μακάριο, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τα μέλη της εκεί ελληνικής κοινότητας.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα