Διήμερο μαγείας στο Ηρώδειο με χορογραφίες του Μωρίς Μπεζάρ

Ένα διήμερο μαγείας υπόσχονται τα μπαλέτα Μπεζάρ της Λοζάνης, που τον Σεπτέμβριο (17 και 18) θα παρουσιάσουν δύο παραστάσεις στο Ηρώδειο, εορτάζοντας τα 30 χρόνια από την δημιουργία τους, τιμώντας παράλληλα, την επέτειο των δέκα χρόνων από την απουσία του κορυφαίου χορογράφου και ένθερμου φιλέλληνα, Μορίς Μπεζάρ (1927-2007), στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους.

Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες αφιέρωμα με τις εμβληματικές χορογραφίες του Μπεζάρ, του ανθρώπου που έκανε τον χορό προσιτό στο ευρύ κοινό του 20ου αιώνα.

Οι πενήντα χορευτές της παράστασης αποθεώνουν την τέχνη του χορού υμνώντας τη ζωή. Τα δημοφιλή μπαλέτα ερμηνεύουν τις σημαντικότερες χορογραφίες της καριέρας του Μορίς Μπεζάρ, με πάθος και δεξιοτεχνία, διατηρώντας πάντα το υψηλό επίπεδο αισθητικής.

Οι μουσικές της παράστασης συνδυάζουν την κλασική με την τζαζ και την παραδοσιακή, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό ήχων από Μπετόβεν, Ροσίνι, μέχρι Ντιούκ Έλινγκτον και Νικ Κέιβ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και το νέο έργο «t ‘M et variations…» που δημιούργησε ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου, Ζιλ Ρομάν, μια χορογραφία όπου οι κινήσεις γίνονται λέξεις που απευθύνονται στον Μορίς Μπεζάρ.

Η προπώληση των εισιτηρίων για την παράσταση «Bejart fete Maurice» ξεκίνησε, με τιμές εισιτηρίων από 25 έως 100 ευρώ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα