Διήμερο συνέδριο από τον Κύκλο Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου

Το δικό του συνέδριο υπό τον τίτλο “Η Ελλάδα Μετά” διοργανώνει το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πιο σωστά το συνέδριο πραγματοποιείται από τον Κύκλο Ιδεών, το think tank (δεξαμενή σκέψης και προβληματισμού) που έχει ιδρύσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Μετά τη δύσκολη εμπειρία της κρίσης, των μνημονίων και της δημαγωγικής ψευδαίσθησης, ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση επιχειρεί να συνθέσει τις προτάσεις που έγιναν σε είκοσι ανοικτές συζητήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις με στόχο την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα ενός ισότιμου κράτους-μέλους της Ευρωζώνης», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, με τον κ. Βενιζέλο να περιγράφει ως κεντρικό ζητούμενο «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να μπορούν να ξαναονειρευθούν και να υπάρξει ένα νέο εθνικό αφήγημα διακόσια χρόνια μετά την επανάσταση του 1821».

Το γεγονός δε ότι στο συνέδριο θα μετέχουν προσωπικότητες που προέρχονται όχι μόνον από το χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά και αυτόν που πολλοί ονομάζουν ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό Κέντρο προσδίδει ασφαλώς και ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον στο εγχείρημα.

Μεταξύ πολλών άλλων στους ομιλητές του συνεδρίου θα είναι την πρώτη μέρα οι κ.κ. Ν. Αλιβιζάτος, Θαν. Διαμαντόπουλος, Γ. Πανούσης, Ξεν. Κοντιάδης, Στ. Τσακυράκης, Ν. Τέλλης, Μιράντα Ξαφά, Λίνα Παπαδοπουλου, Γ. Προκοπάκης, Γ. Παγουλάτος, Χρ. Χωμενίδης, Στρ. Φαναράς, Λευτ. Κουσουλής, και τη δεύτερη, οι κ. Γ. Καλογήρου, Κ. Καρτάλης, Γ. Βερνίκος, Θαν. Τσαυτάρης, Ανδ. Ανδρεάδης, Θεοδ. Φέσσας, Θ. Βακάλης και Τάσος Γιαννίτσης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα