Διαδήλωση για τη… μείωση(;) του κρατικού προϋπολογισμού!

ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕΣΩ FACEBOOK ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Στα 8 χρόνια της οικονομικής κρίσης, αλλά και στις δεκαετίες κατά τις οποίες αυτή επωάστηκε, καμιά συλλογικότητα δεν διαδήλωσε ποτέ ζητώντας φρένο στις υπέρογκες και αναποτελεσματικές κρατικές δαπάνες». Με αυτή την διαπίστωση–πρόσκληση μια πρωτοβουλία πολιτών δημοσιοποίησε μέσω facebook την πρόθεσή της να διαδηλώσει για τη… μείωση(;) του κρατικού προϋπολογισμού!

Επί της ουσίας οι διοργανωτές κάνουν λόγο για μείωση κρατικών δαπανών σε επίπεδο φόρων και εισφορών, καθώς όπως ισχυρίζονται «στα 6 χρόνια των μνημονίων επιχειρείται το απόλυτο παράδοξο: να ζωντανέψει η οικονομία μας με συνεχή αύξηση της φορολογικής και εισφορολογικής επιβάρυνσης του παραγωγικού τμήματός της, προκειμένου να επιβραδυνθεί η αναγκαία αναδιάρθρωση (μείωση) του υποστηρικτικού μέρους της, δηλαδή του κράτους».

«Τιμωρούνται διαρκώς αυτοί που γεμίζουν τα κρατικά ταμεία προκειμένου να μην δυσαρεστηθούν αυτοί που έχουν συνηθίσει να ζουν από αυτά» υποσημειώνει χαρακτηριστικά η πρωτοβουλία πολιτών και εξηγούν ότι ζητούν «να μειωθεί ραγδαία ο κρατικός προϋπολογισμός, για να ελαφρύνει το βάρος που έχει φορτωθεί στις πλάτες της τσακισμένης παραγωγικής οικονομίας, ώστε αυτή να μπορέσει να ξαναβρεί τα πατήματά της, μειώνοντας την ανεργία και παράγοντας ξανά πλούτο σε αυτή τη χώρα. Όπως θα έκανε μια συνετή οικογένεια, η Ελλάδα ζητούμε να πληρώνει για τόσο κράτος όσο πραγματικά αντέχουμε, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία…».

Σύμφωνα πάντα με τους εμπνευστές της η πρώτη δράση θα αφορά μια ειρηνική όπως λένε διαδήλωση, η οποία έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 19:30 στην έξοδο του σταθμού του ηλεκτρικού «Ειρήνη» προς το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών και οι διοργανωτές προσκαλούν κάθε συλλογικότητα (οργανώσεις, κόμματα, σωματεία κλπ.) που συμμερίζονται την άποψη για την αναγκαιότητα μείωσης των κρατικών δαπανών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Πρωτοβουλία πολιτών για μείωση κρατικών δαπανών, φόρων και εισφορών.
https://www.facebook.com/groups/1005441419545379/

1η δράση:
https://www.facebook.com/events/247588438921052/

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα