«Διαιτητές» διαδηλώσεων με γκλοπ και αλεξίσφαιρα

«Προσέχουμε για να… μην ξαναέχουμε επεισόδια σε δημόσιες συναθροίσεις» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μιας νέας υπηρεσίας που φέρεται να σχεδιάζεται από την Ελληνική Αστυνομία

Η πληροφορία έγινε γνωστή το μεσημέρι της Δευτέρας από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει πως η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζει μία καινούργια ομάδα επιτήρησης – διαμεσολάβησης διαδηλώσεων. Τι θα κάνει αυτή η ομάδα; Θα διαχειρίζεται τις κινητοποιήσεις προκειμένου αυτές να μην βγαίνουν εκτός ορίων και μόνο σε περίπτωση που τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή θα καλούνται τα ΜΑΤ να αναλάβουν δράση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπηρετούντες στη συγκεκριμένη ομάδα θα φορούν στολή μπλε χρώματος, θα έχουν ορατά διακριτικά και κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θα φέρουν αστυνομική ράβδο, πηλίκιο, ασύρματο, πιστόλι και ελαφρύ αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Στο σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ γίνεται λόγος για ριζική αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία δεν περιορίζεται στη δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας επιτήρηση. Το πλαίσιο των αλλαγών προβλέπει τη συγχώνευση πολλών αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Όλα τα παραπάνω, συμπεριλαμβανομένων και των αιτημάτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνεται στο 40σέλιδο κείμενο που παρέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Γιάννης Πανούσης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη σημερινή τους συνάντηση. Ο Γιάννης Πανούσης θα έχει επίσης άμεσα συναντήσεις με τους πρώην υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Νίκο Δένδια και Γιώργο Φλωρίδη με τους οποίους θέλει να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επίσης φόβους για νέο κύμα καταλήψεων, καθώς πληροφορίες που επικαλούνται αναφέρουν ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος δεν είναι ικανοποιημένος από τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για τις φυλακές, καθώς και ότι ο Σάββας Ξηρός συγκεκριμένα πιθανόν να μην δεχθεί τον κατ’ οίκον περιορισμό αφού σύμφωνα με τον νόμο δεν υπάρχει αποφυλάκιση. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ακόμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι στο πλαίσιο αυτής της πιθανότητας θα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι ευθύνες για το άσυλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα