Διαμαντοπούλου: «Η κυβέρνηση διαλύει συνειδητά τη μεσαία τάξη»

«Η διάθεση του πλεονάσματος πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα στη νέα γενιά, στην απασχόληση και στη στήριξη των παιδιών. Η πολιτική επιλογή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραπέμπει σε φιλανθρωπία φεουδαρχών και όχι σε διανομή πλεονάσματος που μπορεί να καρπίσει προς όφελος των πολλών και φυσικά της πατρίδας».

Με αυτά τα λόγια σχολιάζει, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Άννα Διαμαντοπούλου, την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ιδίως τη διανομή υπερβάλλοντος πλεονάσματος. «Η κυβέρνηση αποφάσισε να πετύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα με αύξηση φόρων αντί με μείωση δαπανών, με υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, όπως κυνικά παραδέχθηκε ο κ. Χουλιαράκης στη Βουλή», συμπληρώνει η επικεφαλής του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση και εξηγεί: «Φορολογούμενος του 2016, με εισόδημα 74.000 ευρώ, πλήρωσε συνολικά για φόρους και εισφορές 71.092 ευρώ (φόρος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος, ασφαλιστικές εισφορές). Αυτό δεν είναι απλώς υπερφορολόγηση, είναι συνειδητή διάλυση της μεσαίας τάξης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που οδηγεί σταδιακά σε δυο τάξεις: στους πολύ ισχυρούς που κάνουν deals με το κράτος και τους φτωχούς που περιμένουν από το κράτος».

«Πάνω, λοιπόν, στην καταστροφή της μεσαίας τάξης γίνεται η συζήτηση για τη διανομή του πλεονάσματος. Μία στοιχειωδώς σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση θα επιδίωκε το θέμα αυτό να αναδειχθεί στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού. Εκεί πρέπει να αναπτυχθούν τα επιχειρήματα για το πού πρέπει να διατεθεί το όποιο πλεόνασμα», καταλήγει η κα. Διαμαντοπούλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα