Διαμαρτυρία των εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Τη λήψη άμεσων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, μετά την επίθεση που δέχτηκε υπάλληλος στο ΚΕΠ Σιδηροδρομικού Σταθμού, αλλά και την καταβολή απλήρωτων δεδουλευμένων, ζήτησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης από την διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη.

Με αφορμή τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε υπάλληλος στο ΚΕΠ Σιδηροδρομικού Σταθμού, οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν τον χώρο ακατάλληλο, όχι μόνο για τους υπαλλήλους, αλλά και για το κοινό που επιθυμεί να εξυπηρετηθεί.

Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκος Φωτίου, έκανε λόγο για «ακραίο περιστατικό» υπογραμμίζοντας πως αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση του ΚΕΠ και η φύλαξη του χώρου με ιδιωτική ασφάλεια.

Επίσης, οι εργαζόμενοι ζήτησαν και την καταβολή των δεδουλευμένων για νυχτερινή και εξαιρέσιμη εργασία σε συμβασιούχους και μόνιμους στην υπηρεσία της καθαριότητας, προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Για τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα, ο γενικός γραμματέας του Δήμου και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς, υποστήριξε πως μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα υποβληθούν στην επίτροπο τα εντάλματα πληρωμής για τους μήνες, από Μάιο έως και Ιούλιο και πως «καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια εξορθολογισμού του συστήματος».

Στο πλευρό των εργαζομένων στάθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος χαρακτήρισε τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας «πρωταρχικής σημασίας» και συμπλήρωσε: «Οι εργαζόμενοι απαιτούν από τη διοίκηση να λύσει το πρόβλημα και όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα