Διαπραγματευτικό χαρτί για το Μαξίμου η… γιούχα της κοινωνίας

Ως διαπραγματευτικό χαρτί κόντρα στις απαιτήσεις των δανειστών φαίνεται πως αντιμετωπίζουν στο Μαξίμου τη… γιούχα της κοινωνίας, η οποία εκφράζεται εσχάτως με τις κινητοποιήσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται (εκ νέου) από τα μέτρα του 3ου μνημονίου.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα η Όλγα Γεροβασίλη. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Flash 96 η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε τις απεργιακές κινητοποιήσεις και πορείες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι δίκαιες αντιδράσεις δίνουν διαπραγματευτική δύναμη στην κυβέρνηση.

Η κ. Γεροβασίλη συμπλήρωσε ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει η βιωσιμότητα της συμφωνίας που υπογράφηκε το καλοκαίρι αλλά «με την κοινωνία όρθια». Ειδικά για τον θέμα των πλειστηριασμών η απαγόρευση των οποίων πρόσφατα ήρθη, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι η επίμαχη ρύθμιση δεν αφορά την πρώτη κατοικία και τις ομάδες που προστατεύονται, ξακαθαρίζοντας ότι «Η πρώτη κατοικία προστατεύεται μέχρι το τέλος του έτους».

Κατά τα λοιπά η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι κυβερνητικός οδικός χάρτης μέχρι τα Χριστούγεννα εμπεριέχει σαφή και καίρια ζητήματα για την οικονομική και κοινωνική ζωή», ωστόσο επεσήμανε ότι «τα πράγματα δεν είναι τρομαχτικά σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πανικού που καλλιεργείται», υπενθυμίζοντας πως «η αυξημένη φορολογία έρχεται από το παρελθόν».

«Η συμφωνία είναι δυναμική και η επιτυχία στα επιμέρους ζητήματα, όπως για παράδειγμα η συζήτησης του χρέους, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια, είναι καθοριστική και παράλληλα μας δίνει χρόνο να παλέψουμε και άλλα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά η κα. Γεροβασίλη και συμπλήρωσε: «Είμαστε εδώ να κριθούμε επι των έργων μας. Είναι καθημερινός, διαρκής και σκληρός ο αγώνας».

Ερωτώμενη, εξάλλου, για το προσφυγικό η κυβερνητική εκπρόσωπος εστίασε στην καθοριστική –όπως την χαρακτήρισε– γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, τονίζοντας παράλληλα πως η Ελλάδα σηκώνει όλο το βάρος και πρόσθεσε ότι «από την στιγμή που δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα της Συρίας, η προσπάθεια γίνεται για την σωστή διαχείριση με σεβασμό τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «εμείς αναδείξαμε από την αρχή το προσφυγικό, ως ευρωπαϊκό ζήτημα» συμπληρώνοντας πως «το ζήτημα υπερβαίνει και την Ευρώπη». Δήλωσε ότι «παίρνουμε πρωτοβουλίες για συζητήσεις με την Τουρκία», εξηγώντας πως η Τουρκία, είναι χώρα σταθμός προσφύγων και η Ελλάδα πρώτη χώρα εισόδου στην Ευρώπη.

Επεσήμανε τέλος ότι «η συζήτηση με την Τουρκία είναι καθοριστική για τη διαχείριση αυτού του μεγάλου ζητήματος» και τόνισε ότι δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Τουρκία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα