«Διαταγή» Θάνου να διερευνηθούν οι καταγγελίες Ράικου

Με εντολή της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, κλήθηκαν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Αρείου Πάγου η ανακρίτρια κ. Ζαμανίκα και ο επόπτης ανακριτών, να υποβάλουν αντίγραφο της αναφοράς της ανακρίτριας, για να ελεγχθούν αρμοδίως οι αναφερόμενες σ’ αυτήν παραλείψεις, ενώ ομοίως θα ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα από την Εισαγγελέα Διαφθοράς  κ. Ελένη Ράικου.

Στην ολιγόλογη ανακοίνωση του γραφείου της προέδρου του Αρείου Πάγου, επισημαίνεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ήδη αποστείλει έγγραφο από τις 16 Μαρτίου για την αντικατάσταση ή την ανανέωση της θητείας της κ. Ράικου, με το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο να συνεδριάζει στις 11 Μαΐου για την επιλογή του αντικαταστάτη της.

Θυμίζεται ότι ότι η κ. Ζαμανίκα στην αναφορά της στον επόπτη ανακριτών  εισαγγελέα κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλο, υποστήριξε ότι δεν έλαβε γνώση κρίσιμων κατασχεθέντων εγγράφων από κατ’ οίκον έρευνα που έγινε στο σπίτι του προέδρου της Thales International Grece, (περίπου 250.000 σελίδες) και τα οποία φέρονται να μην αξιολογήθηκαν νομικά, κατά την άσκηση της ποινικής δίωξης για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος των φρεγατών, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε σε «ελλείψεις» στη δικογραφία των ελικοπτέρων NH90.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα