Διαφωνία ανακριτή εισαγγελέα για την προφυλάκιση του Δ. Κοντομηνά

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα πρόεκυψε μετά την απολογία του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά για το ζήτημα της προφυλάκισής του ή όχι.

Ο ανακριτής Διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης, εξέφρασε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση – μαμούθ 5 εκατ. ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου η οποία είχε συντάξει και το πόρισμα για την υπόθεση του Τ.Τ., ζητώντας ο επιχειρηματία να κρατηθεί προσωρινά.

Τη διαφωνία θα λύσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει εντός 24 ωρών για την τύχη του Δημήτρη Κοντομηνά. Μέχρι τότε ο επιχειρηματίας θα συνεχίσει να νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απιστία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι η κατηγορία της απάτης έχει απαγγελθεί με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Στο 100 σελίδων απολογικό του υπόμνημα  ο κ. Κοντομηνάς, υποστηρίζει  πως δεν θέτει ο ίδιος τους όρους των δανείων που συνήφθησαν μεταξύ των εταιρειών του και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ούτε τους όρους της σύμβασης για τη δημιουργία της εταιρείας Best Line με την τράπεζα, αλλά απλώς αιτείται και το διοικητικό συμβούλιο του Τ.Τ. εγκρίνει, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά του, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ο επιχειρηματίας μαζί με το υπόμνημά του υπέβαλε πέντε φακέλους με στοιχεία αντίκρουσης των κατηγοριών, καθώς επίσης και ένα 20σέλιδο υπόμνημα με το οποίο αντικρούει νομικά το ενδεχόμενο προσωρινής κράτησής του.

Ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου παρέμειναν στο νοσοκομείο επί περίπου μιάμιση ώρα, ανέγνωσαν το υπόμνημα του επιχειρηματία και του υπέβαλαν συγκεκριμένες ερωτήσεις, στις οποίες ο κ. Κοντομηνάς απάντησε σύμφωνα πληροφορίες σε όλες.

Η απολογία του Δημήτρη Κοντομηνά δεν διήρκησε πολύ εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του και σύμφωνα με πληροφορίες απήντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσε ο ανακριτής.

Τι ισχυρίζεται

Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι εκείνος απλώς ζητούσε δάνειο η έγκριση του οποίου βαρύνει το ΤΤ και όχι τον ίδιο. Μάλιστα η σύναψη του δανείου έγινε με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας. Φέρεται δε να αναφέρει πως δεν οφείλει ο επιχειρηματίας να διασφαλίζει τα συμφέροντα της τράπεζας αλλά αυτό οφείλει να το κάνει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Σχετικά με το αδίκημα της απάτης το οποίο σχετίζεται με τη δημιουργία (50-50) της εταιρείας Best Line αναφορικά με τη διαχείριση της πιστωτικής κάρτας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι υπάρχει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας για την οποία ο ίδιος δεν είχε λόγο. Νομικές πηγές μάλιστα έλεγαν ότι εφόσον δεν υπάρχει αδίκημα δωροδοκίας προς το ΔΣ της τράπεζας δεν μπορεί να σταθεί το αδίκημα της απάτης. η υπεράσπιση του κ. Κοντομηνά αναφέρει επίσης πως δεν εμφανίζεται πουθενά ροή χρήματος προς ατομικούς λογαριασμούς του αλλά πρόκειται μόνο για εταιρικές συναλλαγές.

Ακόμη και για την αγορά ακινήτου στο Λονδίνο το οποίο αποδόθηκε στην κόρη του αναφέρει πως πρόκειται για αγορά μέρους εταιρείας προς 10 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο μάλιστα πουλήθηκε λίγο μετά αντί 15 εκατ. ευρώ τα οποία αναφέρει ότι επιστράφηκαν στην εταιρεία και από εκεί προς την τράπεζας για εξυπηρέτηση του δανείου.

Επισημαίνεται ακόμη ότι όλα τα χρήματα πηγαίνουν σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία φανερά και σε όλες εμφανίζεται ο ίδιος διαχειριστής, γεγονός που καταρρίπτει στον ισχυρισμό περί ξεπλύματος χρήματος.

Σχετικά με την αναφερόμενη ζημία των 16 εκατ. ευρω για δάνεια που έχει συνάψει ο ίδιος, τονίζει ότι κάποιες καθυστερήσεις που έχουν εμφανιστεί στην εξυπηρέτησή τους οφείλονται στην οικονομικη κρίση, ενώ ήταν προγραμματισμένο να προβεί σε ρύθμιση.

Όπως φέρεται να λέει ο κ. Κοντομηνάς, έχει βάλει ενέχυρο μετοχές και έχει προσημειώσει ακίνητά του, κάτι που διασφαλίζει απολύτως την εξυπηρέτηση των δανείων, ενώ φέρεται να χαρακτηρίζει πολύ καλή την οικονομική κατάσταση των εταιρειών του, αφού όπως υποστηρίζει « καμία επιχείρηση που ανήκει σε εκείνον δεν έχει κλείσει παρά την οικονομική κρίση και όλες είναι φορολογικά και ασφαλιστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα