Δια πυρός και σιδήρου, 2-1 η ΑΕΚ τον Πανθρακικό

Νίκησε, αλλά προβλημάτισε η Ένωση στην Κομοτηνή κόντρα στον ουραγό Πανθρακικό. Το τελικό 1-2 ήρθε δια πυρός και σιδήρου, καθώς η ΑΕΚ προηγήθηκε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα με δύο γκολ διαφορά, αλλά στο τέλος απειλήθηκε με ισοφάριση.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ επέλεξε όπως αναμενόταν το 4-3-3 και αυτό το σύστημα στην ουσία επέτρεψε στον Γιόχανσον να βρεθεί στην αντίπαλη περιοχή στο 17’ και με κεφαλιά να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Μπαρμπόσα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι μετά από ανατροπή του Μάνταλου και την εκτέλεση πέναλτι του Μπουονανότε στο 61’ έκαναν το 0-2, αλλά και πριν από αυτό το γκολ, και μετά, δέχθηκαν αρκετή πίεση, κυρίως από τον άξονα.

Ο Πανθρακικός μείωσε στο 68’ με σουτ του Μάρτινς και κόντρα της μπάλας πάνω στον Άρθο, αλλά δεν έφτασε στην ισοφάριση. Οι παίκτες της ΑΕΚ πρέπει να δουλέψουν πολύ αν θέλουν να αφομοιώσουν το καινούριο σύστημα του Πογιέτ, αλλά και ο Ουρουγουανός προπονητής χρειάζεται τεράστια σπουδή των δυνατοτήτων των ποδοσφαιριστών του αν θέλει να δει την ομάδα του να παίζει καλύτερα στο μέλλον. Πρέπει να σημειωθεί ότι εντύπωση προκάλεσε η αμυντική τακτική του μετά το 0-1 και η χρησιμοποίηση τρίτου στόπερ στο τελευταίο τέταρτο. Στα αξιοσημείωτα η επανεμφάνιση του Τζιμπούρ για εννέα λεπτά.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης (35’ Μπουγαΐδης), Ποτουρίδης, Παπαχρήστος, Μέχια, Λαδάκης (63’ Νικόλτσης), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Φερνάντεθ (46’ Μάρτινς), Χασομέρης

ΑΕΚ: Mπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (74’ Κορδέρο), Μπαρμπόσα (74’Λαμπρόπουλος), Μπουονανότε, Αραβίδης (85’ Τζιμπούρ)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα