Διεθνή… εξόρμηση για ενιαίο μέτωπο του Νότου από τον Βαγγέλη

Την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ομιλία του στο Woodrow Wilson Center, το σημαντικότερο κυβερνητικό think tank των ΗΠΑ, άνοιξε και επίσημα το ζήτημα της δημιουργίας κοινού μετώπου του ευρωπαϊκού πολιτικού -και όχι απλά γεωγραφικού- Νότου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση στην Ευρωζώνη.

Λίγες ημέρες μετά, με την παρέμβασή του στο πάνελ των σοσιαλιστών ηγετών στη Λειψία της Γερμανίας, με θέμα «Μαζί για κοινωνική δικαιοσύνη», ο κ. Βενιζέλος έθετε το ερώτημα «Ποιος αποφασίζει για ποιον στην Ευρωζώνη» και υπέγραφε για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στο δίκτυο κομμάτων και οργανώσεων της  Προοδευτικής Συμμαχίας. Με την ευκαιρία της πανηγυρικής ιδρυτικής συνάντησης της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο κ. Βενιζέλος είχε σειρά επαφών με σοσιαλιστές ηγέτες τους οποίους ενημέρωσε για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκος Νότος εν μέσω της κρίσης στην Ευρωζώνη.  Οι επαφές συνεχίστηκαν την επομένη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στη Λειψία για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του γερμανικού SPD.

Ενόψει και των εκλογών του Μαΐου 2014 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα στο χώρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ιδίως στα κόμματα του Νότου, με την ενεργή συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ. Πιο συγκεκριμένα:

14-15 Ιουνίου, Παρίσι: Συνάντηση των σοσιαλιστικών κομμάτων του Νότου (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα) με πρωτοβουλία του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του γραμματέα του Αρλέμ Ντεζίρ.
21 Ιουνίου, Σόφια: Σύνοδος των ηγετών των κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, μετά από πρόσκληση του ηγέτη του βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και Προέδρου του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ. Στη Σύνοδο αυτή θα ληφθούν οι αποφάσεις σε σχέση με την προεκλογική εκστρατεία για τις προσεχείς ευρωεκλογές.
8 Ιουλίου, Λισαβόνα: Συνάντηση σοσιαλιστών ηγετών στην πορτογαλική πρωτεύουσα, με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών και μετά από πρόσκληση του ηγέτη του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζοζέ Αντόνιο Σεγούρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα