Διευθετήθηκε το πρόβλημα με το Συριακό αεροπλάνο

Αίσιο τέλος δόθηκε περίπου στις 15:30 στο διπλωματικό θρίλερ που ξεκίνησε το μεσημέρι όταν οι ελληνικές αρχές αρνήθηκαν να ανεφοδιάσουν συριακό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας την διπλωματική αντιπροσωπεία του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Γενεύη.

Tο αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 12:22 στο Ελευθέριος Βενιζέλος ζητώντας ανεφοδιασμό. Οι πιλότοι δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης προηγουμένως ούτε και είχαν ενημερωθεί οι αρχές του αεροδρομίου για την επικείμενη προσγείωση του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα την καθήλωση του Τουπόλεφ που μεταφέρει την συριακή διπλωματική αντιπροσωπεία στην Ελβετία όπου θα διεξαχθούν την Τετάρτη  ειρηνευτικές συνομιλίες, για τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία αφού οι ελληνικές υπηρεσίες εφάρμοσαν όσα προβλέπονται από το διεθνές εμπάργκο εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.

Στο αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ 134 επιβαίνουν 26 άτομα, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Άσαντ Φαϊσάλ Μοκντάντ και ο επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Αχμάντ Αρνούς.

Οι 26 επιβάτες του αεροσκάφους παρέμειναν μέσα στο Τουπόλεφ μέχρι τις 15:30, όσο οι αρχές του Ελ.Βενιζέλος ανέμεναν οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για το αν θα προχωρήσουν σε ανεφοδιασμό του αεροσκάφους.

Έπειτα από τρίωρες άτυπες διαβουλεύσεις, το θέμα «διευθετήθηκε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να προχωρήσει στον ανεφοδιασμό του αεροσκάφους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Reuters ότι «το ζήτημα διευθετήθηκε, υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω τυπικών διαδικασιών. Όλα είναι εντάξει και δόθηκε άδεια για απογείωση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα