Δικαίωμα προσφυγής στον Άρειο Πάγο έχει ο Παπαγεωργόπουλος

Στον Άρειο Πάγο, μπορεί να προσφύγει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που εκτίει ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών, στις φυλακές Διαβατών, για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα δημοτικά ταμεία.

Έξι μήνες μετά την ετυμηγορία του εφετείου, με την οποία καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης ο τέως δήμαρχος, ο άλλοτε γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, καθαρογράφτηκε, στο σύνολό της, η απόφαση και καταχωρήθηκε στο ειδικό βιβλίο, που τηρεί η γραμματεία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Έτσι, ο κ. Παπαγεωργόπουλος και οι άλλοι δύο καταδικασθέντες, μέσα στην προθεσμία που ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν αναίρεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση, από ισόβια που του είχαν επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε τον κ. Λεμούσια, σε 13 χρόνια και 5 μήνες και τον κ. Σαξώνη σε 20 έτη και 6 μήνες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα