Δικαιώθηκαν ηθικά, αλλά παραμένουν άνεργοι!

Μπορεί να δικαιώθηκαν, αλλά δουλεία… γιοκ! Πρόκειται για 600 εργαζόμενους οι οποίοι απολύθηκαν από τον τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη που ναι μεν τους δικαίωσε, κρίνοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πλην όμως δεν όρισε να γίνει άμεσα εκτελεστή η απόφαση του.

Οι 600 απολυμένοι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου στο Δήμο Θεσσαλονίκης, είχαν προσφύγει κατά παρέκταση αρμοδιότητας -κατόπιν συμφωνίας των δύο πλευρών- στο Πρωτοδικείο Αθήνας διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους, με βασικό επιχείρημα ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι 600 αιτούντες είχαν ήδη δικαιωθεί όταν προσέφυγαν με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και πριν λίγο καιρό εκδικάστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου η κύρια αγωγή τους.

Το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε δικαιώνει τους απολυμένους εργαζόμενους θεωρώντας ότι οι αλλεπάλληλες ανανεώσεις συμβάσεων τους είναι γεγονός που υποδηλώνει ότι ουσιαστικά κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Ωστόσο το δικαστήριο δεν όρισε να γίνει άμεσα εκτελεστή η απόφαση του. Αυτό σημαίνει ότι δεν υποχρεώνεται ο εργοδότης στην επαναπρόσληψη τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα