Δικαστικό «πάγωμα» κάθε μεταβολής της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ΕΡΤ Α.Ε.

«Παγώνει» με δικαστική απόφαση της ειρηνοδίκη Χαλανδρίου Ελένης Καψιμάλη κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ΕΡΤ Α.Ε. Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε επ’ αφορμή της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα που ζητούσε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΡΤ Α.Ε., ενώ παράλληλα πρότεινε τα πρόσωπα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που πρέπει να διοριστούν προσωρινά, με πρόεδρο τον κ. Καρακώστα,νομικό και πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ.

Η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναβλήθηκε για τις 18 Φεβρουαρίου 2014, αλλά η ειρηνοδίκης με την προσωρινή διαταγή της προς την ασκούσα την διαχείριση του ενεργητικού και παθητικού, αλλά και έχουσα την επιμέλεια των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ Αφροδίτη Γουγά, απαγόρευσε κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της κρατικής τηλεόρασης, «με ευθύνη του προτεινόμενου Δ.Σ.».

Ο κ. Κόκκας στην αίτησή του υποστηρίζει ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη διορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΕΡΤ, όπως επίσης αναγκαία είναι η άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ως προς την λειτουργία και την περιουσία της δημόσιας τηλεόρασης.

Επικαλείται, μάλιστα, τις πολιτικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Κατόπιν αυτού, ο κ. Κόκκας, κατ΄ εντολή του προσωρινού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ κ. Καρακώστα, ζητεί από την ειδική διαχειρίστρια κυρία Γουγά να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν «έκθεση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας (ΕΡΤ Α.Ε.) μέχρι σήμερα και των υλικών και έμψυχου δυναμικού που διαθέτει με επιβάρυνση των εναπομενόντων κονδυλίων της ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ή σε τρίτους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα