Δικηγόρος κατά… δικηγόρων!

Προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» η συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων που αποφασίστηκε μέχρι της 15 Απριλίου ζητεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο  δικηγόρος Αντ. Ξενάκης.

Η κύρια προσφυγή αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Μεταξύ άλλων στην προσφυγή του ο συνήγορος υποστηρίζει ότι η απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αλλά και των λοιπών συλλογικών οργάνων των δικηγόρων είναι αντισυνταγματικές, ενώ η απαγόρευση της έκδοσης γραμματίων προείσπραξης από τον ΔΣΑ είναι παράνομη, καθώς παραβιάζει των Κώδικα Δικηγόρων και οδηγεί στην άρση της δυνατότητας απονομής της Δικαιοσύνης.

Όπως επισημαίνει στην προσφυγή του ο δικηγόρος, για να παρακαμφτεί η νομολογία  της Ολομέλειας του ΣτΕ που έχει κρίνει ότι η αποχή των δικηγόρων δεν πρέπει να είναι βραχύς,  επιλέχθηκε το σύστημα των διαρκών συνεχών αποφάσεων αποχής μεγάλης διάρκειας, που όλες μαζί συνεχόμενες από την έναρξη της δικηγορικής αποχής  έως σήμερα, «συνιστούν αποχή καθολικού χαρακτήρα και αόριστης διάρκειας».

Τέλος, καταγγέλλει ότι η αποχή τού δημιουργεί οικονομική βλάβη και προβλήματα, καθώς δεν μπορεί να εργαστεί για να έχει πόρους, δεν έχει εισοδήματα από άλλες πηγές, ενώ έχει δάνειο και τρία ανήλικα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφυγή του κ. Ξενάκη είναι η πρώτη που θα εκδικαστεί από το ΣτΕ αναφορικά με την αποχή των δικηγόρων, καθώς η προηγούμενη  που είχε καταθέσει πρόσφατα ο τέως δικαστικός  λειτουργός και νυν δικηγόρος Δ. Καλουτάς δεν θα εκδικαστεί, αφού δεν κατέθεσε νόμιμα την αίτησή του, αλλά ούτε   συνοδευόταν  με  το αναγκαίο γραμμάτιο  προείσπραξης και τα σχετικά παράβολα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα