Δικογραφία για την εισβολή χρυσαυγιτών στο Πέραμα

NON PAPER ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Την… άγουσα για τον εισαγγελέα παίρνει η υπόθεση με το πρόσφατο «ντου» μελών της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό σχολείο του Περάματος. Η δικαστική εξέλιξη έγινε γνωστή μέσω non paper του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο προσπάθησε να απαντήσει σε αιτιάσεις που ήθελαν τις αρχές να μην έχουν ενεργήσει αυτεπάγγελτα.

«Το τελευταίο διάστημα» σημειώνεται στο non paper «παρατηρείται το φαινόμενο να μεταδίδονται ανεύθυνα, αβάσιμες και ανακριβείς πληροφορίες. Πιο πρόσφατο κρούσμα τα δημοσιεύματα περί μη αυτεπάγγελτης επέμβασης των κρατικών αρχών στην υπόθεση της εισβολής μελών της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα. Τα όργανα του κράτους, οι αστυνομικές Αρχές και οι εισαγγελικές Αρχές, έπραξαν το καθήκον τους. Ήδη σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία διαβιβάζεται άμεσα στον εισαγγελέα για καταλογισμό ποινικών ευθυνών».

Θυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, προκάλεσαν ένταση και είχαν φραστικό επεισόδιο με γονείς και δασκάλους του Α’ Δημοτικού σχολείου Νέου Ικονίου στο Πέραμα, με αφορμή την απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα