Δικογραφία εις βάρος χρήστη του διαδικτύου για ρατσιστικά σχόλια

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος χρήστη του διαδικτύου που αφορά παράβαση του Νόμου σχετικά με την «Καταπολέμηση Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου».

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από καταγγελία για άγνωστο χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, προέβη σε σχολιασμό ρατσιστικού περιεχομένου, με αφορμή βίντεο που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με θέμα τη διάσωση μεταναστών σε νησί του Βορείου Αιγαίου.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν άμεσα υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κη οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε έρευνα, στο σπίτι του χρήστη σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
• Στέλνοντας e – mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android: CYBERKID.
• Facebook: www.facebook.com/cyberkid.gov.gr
• Twitter: @cyberalertGR
• Ιστότοπος: www.cyberkid.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα