Δικτατορία Ερντογάν – Μετά τη Zaman πήρε τον έλεγχο και πρακτορείου ειδήσεων

H δικτατορία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει τέλος στην Τουρκία αφού μετά την εφημερίδα Zaman, που του ασκούσε σκληρότατη κριτική, πήρε και τον έλεγχο του πρακτορείου ειδήσεων Cihan!

Ο “σουλτάνος” είναι αποφασισμένος να πατάξει την ελευθερία του τύπου και το κάνει στο “όνομα” της καταστολής των υποστηρικτών του εξόριστου μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, του ανθρώπου που κάποτε ήταν στενός σύμμαχος του Τούρκου προέδρου αλλά τώρα είναι ο μεγαλύτερος πολέμιός του.

Το Τζιχάν μετέδωσε στην ιστοσελίδα του αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης θα διορίσει διαχειριστή για να διευθύνει το πρακτορείο μετά από αίτημα εισαγγελέα. Η νέα αυτή απόφαση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δικαστική εποπτεία που επέβαλαν οι αρχές στην εφημερίδα Zaman που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία, λόγω πιθανής διασύνδεσής της με τον Γκιουλέν.
Τόσο το πρακτορείο ειδήσεων Cihan όσο και η εφημερίδα Zaman ανήκουν στην εταιρία μέσων ενημέρωσης Feza Gazetecilik.

Ο κρατικός έλεγχος που επιβλήθηκε στη Zaman προκάλεσε διεθνή συναγερμό και κατακραυγή για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία και το θέμα συζητήθηκε στη σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, για τη μεταναστευτική κρίση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα