Δικό του βιβλίο… Γκίνες ο Ολυμπιακός!

Βιβλίο… Γκίνες μόνο για την… πάρτη του χρειάζεται ο Ολυμπιακός της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου εντός των συνόρων. Η ομάδα του Πειραιά έχει «σπάσει» όλα τα ρεκόρ και ετοιμάζεται να «καταρρίψει» άλλα τρία στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Με τους τρεις πόντους που πήραν οι «ερυθρόλευκοι» στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, έφθασαν τους 76 βαθμούς και κυνηγούν να ξεπεράσουν τους 78 που είχαν την περίοδο 2000-01 και θα κάνουν νέο ρεκόρ για πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, όπως είναι το φετινό.

Ταυτόχρονα, η ισοπαλία της ΑΕΚ στη Μυτιλήνη με την Καλλονή, άνοιξε την «ψαλίδα» της διαφοράς στους 22 πόντους. Αν ο Ολυμπιακός πάρει τους τρεις πόντους με τον Ηρακλή, θα βελτιώσει σίγουρα το +17 της σεζόν 2013-14 (μάζεψε 86 έναντι 69 του ΠΑΟΚ), που είναι η μεγαλύτερη διαφορά του πρωταθλητή από τον δεύτερο.

Τρίτο ρεκόρ το σύνολο των νικών, καθώς με τη νίκη επί της ομάδας της Κομοτηνής, έφθασαν τις 25 στο πρωτάθλημα και ισοφάρισαν το δικό τους ρεκόρ, της σεζόν 2000-01 (25 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες) και μπορούν να φθάσουν τις 28 νίκες, αν πετύχουν το απόλυτο μέχρι το τέλος της διοργάνωσης.

Δεν τελειώνουμε εδώ, καθώς στα επόμενα παιχνίδια ανοίγονται προοπτικές και για άλλα ρεκόρ. Η ομάδα του Πειραιά κυνηγά να σπάσει το ρεκόρ συνεχόμενων εντός έδρας νικών (28) της ΑΕΚ, καθώς ισοφάρισε την επίδοση του ΠΑΟΚ και του Άρη. Η τελευταία απώλεια των «ερυθρόλευκων» ήταν το 2-2 με τον ΠΑΣ, στις 6 Δεκεμβρίου του 2014.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα