Διμέτωπη επίθεση Γεννηματά

Νέα διμέτωπη επίθεση από την Φώφη Γεννηματά σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς μετά την επίσκεψη της στη Λέσχη Φιλίας της Κολοκυνθούς επιτέθηκε με σφοδρότητα κατ’ αρχάς στον πρωθυπουργός.

Τα πυρά ήταν για την φτωχοποίηση των Ελλήνων αλλά και τις περικοπές στο ΕΚΑΣ, τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα θέρμανσης. «Τέσσερα εκατομμύρια περίπου Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας και η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει περικοπές στην κοινωνική πολιτική. Περικοπές στο ΕΚΑΣ, στα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα θέρμανσης, την στήριξη των ανέργων».

Στη συνέχεια η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περιέλαβε τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και από την άλλη μεριά, ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι περίπου οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο, ότι πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτές και μιλά για δραστικές περικοπές στο δημόσιο τομέα, άρα και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής».

Στην τηλεόραση

Νωρίτερα η κ. Φώφη Γεννηματά μιλάντως σε τηλεοπτική εκπομπή είχε πει ότι “ο πρωθυπουργός είπε μεγάλα λόγια κι έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις και μετά ακολούθησε το ναι σε όλα”.
Σχετικά με τις αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών για την υπόθεση της Ηριάννας τόνισε: «Έχουμε δει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ακόμη και οδηγίες, ο πρωθυπουργός ο ίδιος είχε προαναγγείλει απόφαση του ΣτΕ. Είναι η τακτική της κυβέρνησης γιατί δεν έχει αποτελέσματα, στήνει ένα καθεστώς».
Για την κριτική που δέχθηκε σχετικά με την αλλαγή φύλου στα 15 απάντησε: «Δεν θα κρίνω κανέναν συνυποψήφιο, με ενδιαφέρει η ενότητα του χώρου». Μίλησε, όμως, για μπούλινγκ με στόχο την ίδια «και από αριστερά και από δεξιά» και ανέφερε χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων που στηρίζουν την κυβέρνηση ή την αξιωματική αντιπολίτευση.
«Δε φοβάμαι κανέναν, δε δίνω μία μάχη για να τη χάσω» απάντησε η κ. Γεννηματά σε ερώτημα για τις προθέσεις της αν χάσει τις εκλογές στην κεντροαριστερά. Τάχθηκε υπέρ του νέου και ενιαίου φορέα, αλλά ξεκαθάρισε πως στις ερχόμενες εκλογές ο ήλιος θα υπάρχει δίπλα στο νέο σήμα . «Εγγυώμαι την ενότητα, το κάθε κόμμα θα αποφασίσει το μέλλον του, το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί στην προσπάθεια ενοποίησης» προσέθεσε.
«Προσπαθεί να μπει στα χωράφια μας, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά» σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά την ενότητα θα ακολουθήσει το άλμα για την κεντροαριστερά» προέβλεψε. «Οι συσχετισμοί θα αλλάξουν, σε κάθε περίπτωση η χώρα όμως η χώρα χρειάζεται συνεργασίες και μετά τις εκλογές θα πρέπει να δούμε τα κοινά μας σημεία» επισήμανε σχετικά με τα σενάρια της επόμενης μέρας. «Η χώρα έχει ανάγκη από εθνικό σχέδιο» κατέληξε.

Στις Βρυξέλλες

Στο μεταξύ η κ. Γεννηματά την Πέμπτη θα βρεθεί στις Βρυξέλλες. Εκεί θα λάβει μέρος στην Προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος PES που διεξάγεται στις Βρυξέλλες. Στην προσύνοδο θα συζητηθούν  σημαντικά θέματα, μεταξύ άλλων, οι μεταναστευτικές ροές,  η ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, η πρόοδος της διαπραγμάτευσης για το Brexit και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Πριν από την Προσύνοδο το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα διοργανώνει συνέδριο, προκειμένου να αναλυθεί το γεγονός ότι τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα αποτυγχάνουν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις σε όλη την Ευρώπη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα