Διμέτωπος Φώφης κατά κυβέρνησης και διαφωνούντων

Σκληρό ροκ σε δύο μέτωπα από την Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την μία επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για την συμφωνία καταδίκης και ντροπής όπως την χαρακτήρισε, ενώ από την άλλη είναι αποφασισμένη να τραβήξει στα άκρα την εσωκομματική κόντρα.

Η κ. Γεννηματά σε δήλωσης της μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για πολλούς μήνες οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δήθεν διαπραγματεύονταν ενώ βύθιζαν τη χώρα στην ύφεση και την αβεβαιότητα. Τώρα με την πλάτη στον τοίχο κατέληξαν σε συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου. Δεσμεύουν την χώρα σε ένα ουσιαστικά 4ο Μνημόνιο, χωρίς νομιμοποίηση. Μνημόνιο διαρκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος, και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ )για πολλά χρόνια».

«Είναι μία συμφωνία καταδίκης της χώρας, συμφωνία ντροπής» τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει: «Με νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας ύψους 4,5 δισ. ευρώ συνολικά, μέσω μείωσης των συντάξεων, του αφορολόγητου και περικοπής 450 εκ ευρώ από τις ενισχύσεις των ανέργων και των ασθενέστερων τάξεων. Και χωρίς αιδώ δηλώνουν ότι δεν θα αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα που οφείλουν στους πολίτες. Νέα μέτρα και δεσμεύσεις που υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit η διαρκής λιτότητα».

«Είναι ώρα όμως ο Ελληνικός λαός να πληροφορηθεί το σύνολο των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης Τσίπρα /Καμμένου. Γιατί πια κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε όσα δηλώνουν ο κ Τσίπρας και οι Υπουργοί του», τονίζει η κ. Γεννηματά και ζητά να κατατεθεί άμεσα στην Βουλή το σύνολο των κειμένων συμφωνίας και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση και τώρα και για το μέλλον.

Όπως εξηγεί ο λόγος είναι «ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μάθει ο Ελληνικός λαός το μέγεθος της εξαπάτησης και το βάρος των δεσμεύσεων. Να μάθει ότι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν καταστρέφουν μόνο το παρόν, έχουν υποθηκεύσει και το μέλλον».
Τα εσωκομματικά

Στο μεταξύ συνεδρίασε για πρώτη φορά  η νεοσύστατη Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η συνεδρίαση έγινε, υπό την προεδρία της επικεφαλής του φορέα, Φώφης Γεννηματά, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στην γραμματεία μετέχουν από όλες τις πτέρυγες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πλην των διαφωνούντων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Κάτι που αποτελεί και το προοίμιο για την ΚΟΕΣ του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί πλην του γραμματέα Βασίλη Κεγκέρογλου. Θεωρείται βέβαιο ότι και στην ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ δεν θα συμπεριληφθούν στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, στην Οργανωτική Επιτροπή μετέχουν οι : Τόνια Αντωνίου, Χαράλαμπος Βαρδίκος, Μάκης Γιομπαζολιάς, Αναστάσιος Δαρσινός, Νίκος Διακουλάκης, Γιώργος Ελενόπουλος, Νίκος Ιωσήφ, Μιχάλης Καρχιμάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Πωλίνα Λάμψα, Θεόδωρος Μαργαρίτης, Μανώλης Όθωνας, Έφη Παγκάλου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Νίκος Σαλαγιάννης, Αντώνης Σαουλίδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Χάλαρης, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Νίκος Μπίστης.

Αντιδρούν οι διαφωνούντες

Αν και αποκλείστηκαν οι διαφωνούντες από την ΚΟΕΣ του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δεν σημαίνει ότι υπέστειλαν τη σημαία της αντιπαράθεση με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο Στέφανος Ξεκαλάκης χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα.

«Η ενότητα της Κεντροαριστεράς χρειάζεται νέο ήθος», είπε σε συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτηρίζοντας ως παράλογη την αντίδραση της ηγεσίας να καταργήσει τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και να διακινεί με διαρροές απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για όσους εξέφρασαν διαφορετική άποψη. «Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους. Χρειαζόμαστε ριζοσπαστική ανανέωση σε ιδέες και αναλήψεις για την πολιτική», συνέχισε, τονίζοντας ασφαλώς την ανάγκη για εμπειρία, που μπορεί να βρει κανείς σε στελέχη για τα οποία παραδέχθηκε ότι στάθηκαν άξια στις απαιτήσεις των καιρών και τους τιμά ακόμα η κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Ξεκαλάκης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε: «Εγώ δεν αναγνωρίζω αποφάσεις που παίρνονται από μονοπρόσωπα όργανα. Έχω εκλεγεί από την κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ γραμματέας και έχω καλέσει την Πρόεδρο να λειτουργήσει ως οφείλει κατά τρόπο θεσμικό ως πρόεδρος του κινήματος και να φέρει το αίτημα της άρσης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό στην κεντρική επιτροπή που με εξέλεξε. Όπως αντιλαμβάνεστε από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζω την διαδικασία που ακολουθήθηκε που είναι αντιδημοκρατική συνεχίζω να παραμένω γραμματέας».

«Εμείς έχουμε μια πολιτική κουλτούρα και αρνούμαι να αντιπαρατεθώ σε μια λογική προσωπικών ύβρεων σε προσβολές της οικογένειάς μου, όλα αυτά τα έχουμε ξαναζήσει και το 1996, πρόκειται για ένα σίκουελ, αυτοί που μας επιτίθενται είναι τα απολειφάδια του ΠΑΣΟΚ του κ. Τσοχατζόπουλου, είναι η νεολαία του Άκη που ενορχηστρωμένα μας επιτίθενται, αυτό είναι λυπηρό αλλά εμείς αντέχουμε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ξεκαλάκης.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα