Διορία δέκα μέρες σε Σα Πίντο ο ΟΦΗ!

Αποκαλυπτικός και απόλυτα ειλικρινής εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό TV CRETA.

Ο παράγοντας του κρητικού συλλόγου μίλησε για τον προγραμματισμό της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά και το θέμα της παραμονής ή όχι του προπονητή Ρικάρντο Σα Πίντο, αποκαλύπτοντας πως έχει δώσει διορία 10 ημερών για την απάντηση του Πορτογάλου και πως το βλέπει δύσκολο να μείνει, καθώς έχει υψηλές φιλοδοξίες.

Αναλυτικά όσα είπε:
«Σίγουρα είναι μια σημαντική εξέλιξη η αδειοδότηση. Είναι μια δικαίωση για τη δουλειά τη δική μου και των συνεργατών μου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η ομάδα μπαίνει στο σωστό δρόμο οικονομικά, κάτι που για μας είναι μεγάλο στοίχημα. Κάθε χρόνο η ομάδα θα πηγαίνει ένα βηματάκι παραπάνω. Δείξαμε ότι έχουμε ένα πλάνο, δεν ξεφύγαμε σε τίποτα, δείξαμε ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ βγάζει κέρδη. Όταν αναλάβαμε την ΠΑΕ είχε 12 εκατομμύρια χρέη.

Σε δυο χρόνια, θεωρώ ότι αν κυλήσουν τα πράγματα όπως είναι, χωρίς να υπάρξει κάποιος άλλος παράγοντας, π.χ. στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που υπάρχει, να βρεθεί δηλαδή ένας άνθρωπος ή πολλοί μαζεμένοι και να βάλουν κάποια χρήματα, αν λοιπόν δεν υπάρξουν τέτοιοι παράγοντες, θεωρώ ότι μετά από δυο ποδοσφαιρικές σεζόν, θα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα για την ομάδα.

Θα ήταν μεγάλη ανάσα και για την ΠΑΕ η πρόκριση στον τελικό, δυστυχώς όμως για ένα δοκάρι, ας το πούμε έτσι, χάσαμε την ευκαιρία να πάμε τελικό. Θα είχαμε έσοδα αν παίζαμε τελικό, αν παίζαμε π.χ. με Ολυμπιακό θα βγαίναμε και Ευρώπη, δεν ξέρουμε δηλαδή και μετά τι άλλα έσοδα μπορεί να είχαμε.

Δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν δυσκολίες και τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα. Εμείς προσπαθούμε να μην τα βγάζουμε προς τα έξω, επειδή ο κόσμος τα προηγούμενα χρόνια είχε κουραστεί με όλα αυτά. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να βγαίνει προς τα έξω κάτι άσχημο για την ομάδα. Συνεχώς ακούγαμε για προσφυγές, για παίκτες απλήρωτους κλπ. Θεωρώ ότι αυτά κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσουν να στρέψουμε τον κόσμο να ασχοληθεί μόνο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Κάποιες στιγμές, όταν για παράδειγμα βγω να μιλήσω, να καταλαβαίνει και ο κόσμος ότι δεν είναι όλα εύκολα. Πληρώνουμε τρεις ομάδες, και ευχαριστώ κάποια παιδιά που είναι τώρα στην ομάδα. Για μένα δεν είναι ωραίο, ποδοσφαιριστές που τους κάνω εγώ συμβόλαιο, να τους καθυστερώ κάποιες φορές τα λεφτά τους και να πληρώνουμε υποχρεώσεις παλιών ποδοσφαιριστών τους οποίους δεν είχε υπογράψει η τωρινή διοίκηση. Βέβαια η διοίκηση αυτή και η κάθε διοίκηση παίρνει μια συνέχεια από τις προηγούμενες. Αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις μας.

Αυτό που θέλω να μεταφέρω στους ποδοσφαιριστές κυρίως, γιατί εκεί είναι το πολύ μεγάλο νούμερο το οποίο πληρώνουμε κάθε μήνα, είναι ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν κρύβεται και ούτε κρύφτηκε. Είναι εδώ, πληρώνει, έκανε διακανονισμούς, πολλές φορές μπορεί να καθυστερεί και δέκα και είκοσι και τριάντα μέρες λόγω ρευστότητας των χρημάτων που δεν είναι πάντα όπως τη θέλουμε εμείς. Πληρώνουμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν να πληρωθούν δυο, τρία και πέντε χρόνια. Πληρώνουμε κάθε μήνα, μπορεί να υπάρχει κάποια καθυστέρηση, αλλά έχουμε μπει σε μια διαδικασία που θέλουμε να πληρώσουμε. Ζητώ πολλές φορές την κατανόηση. Ο κόσμος δεν ξέρει πολλά πράγματα. Δεν γνωρίζει ότι φέτος τέσσερις ποδοσφαιριστές μας στείλανε χαρτί για να πάμε μείον τρείς. Υπάρχει ποδοσφαιριστής ο οποίος ήρθε στον ΟΦΗ, χτύπησε, έκανε τέσσερις συμμετοχές του ανανέωσαν το συμβόλαιο με διπλά χρήματα, έκανε προσφυγή στον ΟΦΗ και έστειλε χαρτί στον ΟΦΗ για μείον τρεις. Θα πω κάτι για πρώτη φορά, στο ματς με την Ξάνθη κινδυνέψαμε η ομάδα να μην παίξει στο ματς. Μας στείλανε ένα χαρτί την Τετάρτη το απόγευμα. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν για και πέντε και οχτώ χιλιάδες ευρώ δεν παίζαμε.

Δεν είναι καλό να γίνονται όλα γνωστά, γιατί πλέον έχουμε μπει σε μια διαδικασία που έχουν έρθει παίκτες που ήταν γνωστοί, ακούγεται και στο εξωτερικό ο ΟΦΗ, ήρθε ένα προπονητής με παγκόσμια εμβέλεια, δεν είναι καλό για το όνομα της ομάδας να βγάζουμε εμείς σαν διοίκηση ότι έχουμε προβλήματα. Το θέμα είναι να προστατέψουμε την ομάδα.

Πρώτος στόχος μας ήταν να μην κινδυνέψει η ομάδα. Δεν μου αρέσει να κάνω μεγάλα άλματα, θεωρώ ότι βήμα – βήμα είναι καλύτερο να προχωράς. Ήθελα να μπορέσει η ομάδα να σωθεί και να έχει μια άνετη χρονιά. Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν, δεν δημιουργήθηκαν από τη διοίκηση. Άσχετα αν στο τέλος η ομάδα κατέκτησε την 6η θέση και έφτασε κοντά στον τελικό κυπέλλου. Αυτό που έγινε στην αρχή της σεζόν με στεναχώρησε, γιατί υπήρχε πίεση στα παιδιά, έβριζαν τον προπονητή. Φτάσαμε στην 7η αγωνιστική και έβγαιναν και ανακοινώσεις από συλλόγους κλπ, αν εγώ εκείνη τη στιγμή έχανα την ψυχραιμία μου και δεν πίστευα σ αυτά τα παιδιά, μπορεί να ήμασταν τώρα όπως ο Άρης. Έγινε μια αλλαγή προπονητή, αν και εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ να αλλάζει προπονητής. Δεν είναι καλό να αλλάζεις προπονητές, κάποιες φορές βέβαια μπορεί να βγει σε καλό, όπως εμάς που μας βγήκε σε καλό.

Στην περίπτωση του Σα Πίντο λειτούργησα και λίγο με το ένστικτο. Ήξερα βέβαια κάποια πράγματα για τον Σα Πίντο. Ήξερα ότι είναι νικητής, ότι είναι άνθρωπος που του αρέσει να δουλεύει. Εμείς εκείνη τη στιγμή θέλαμε έναν άνθρωπο να μας κάνει ένα σοκ. Ο χαρακτήρας του και μόνο ήταν ό,τι πρέπει για εμάς. Συν του ότι και σαν προπονητής και σαν ποδοσφαιριστής είχε δουλέψει σε μεγάλες ομάδες.

Όταν μια ομάδα πάει καλά αγωνιστικά δεν είναι μόνο θέμα προπονητή, είναι και οι ποδοσφαιριστές είναι και οι άνθρωποι που δουλεύουν στην ομάδα, μέχρι και ο φροντιστής. Από όλους πρέπει να υπάρχει μια συμβολή για να πάει η ομάδα καλά. Θεωρώ ότι βοήθησε πολύ ο Σα Πίντο όμως όλα τα παιδιά έδωσαν το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων τους και εγώ θέλω να τους ευχαριστήσω γι αυτό. Πραγματικά είμαστε μια οικογένεια, πραγματικά τα παιδιά αγαπάνε την ομάδα κάτι που φάνηκε μέχρι και στην τελευταία προπόνηση με το καλό κλίμα και το οικογενειακό διπλό που παίξαμε.

Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα κάνουμε το καλύτερο είτε μείνει είτε φύγει. Έχουμε κάνει μια πρόταση στον Πίντο. Το θέμα του δεν είναι το οικονομικό, το θέμα του είναι ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει φιλοδοξίες. Το θέμα του είναι οι στόχοι. Εμείς του έχουμε κάνει μια πρόταση και θα περιμένουμε γιατί δεν βιαζόμαστε κιόλας. Αυτή τη στιγμή δεν θα ρισκάρουμε να κάνουμε μια βεβιασμένη κίνηση. Θα περιμένουμε δέκα μέρες, έφυγε την Παρασκευή να πάει στην οικογένεια του, και θα περιμένουμε την απάντηση και αναλόγως θα πράξουμε. Θα κάνουμε όμως το καλύτερο που μπορούμε. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει η αδειοδότηση με την απόφαση του. Δεν είναι τέτοια τα προβλήματα. Δεν ξέρω πως μπορεί να σκέφτεται. Έχουμε μιλήσει πολύ μαζί του τις τελευταίες μέρες που χαλαρώσαμε και εμείς αφού εξασφαλίσαμε την άδεια, και μάλιστα μιλήσαμε για πολλά θέματα. Μάλιστα φτάσαμε στο σημείο, αν δεν μείνει τελικά, να μας βοηθήσει για το ποιος να είναι ο αντικαταστάτης. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση.

Πριν να έρθει ο Σα Πίντο, είχα ψάξει για αυτόν, είχα κάνει κάποια τηλέφωνα. Ώσπου είδα ένα βίντεο σε ένα ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, τον είδα στον πάγκο και λέω αυτός είναι, αυτό θέλουμε. Το θεωρώ πολύ δύσκολο να μείνει. Όπως είπα και πριν αφήσαμε ένα περιθώριο δέκα ημερών ώστε να πάρουμε μια απάντηση. Δεν βιαζόμαστε. Θα κοιτάξουμε και εμείς ωστόσο και άλλα προβλήματα που έχουμε να λύσουμε στο διάστημα αυτό. Δεν θα κάνουμε τίποτα αν δεν πάρουμε μια απάντηση από τον Σα Πίντο. Αν όμως για παράδειγμα σήμερα είχαμε μια αρνητική απάντηση, η στροφή μας θα ήταν σε ξένο προπονητή. Πρώτα να κλείσει το θέμα με τον Σα Πίντο και αν τελικά υπάρξει θέμα προπονητή θα το κοιτάξουμε. Δεν θα ήταν άλλωστε σωστό από τη μεριά μου να μπω σε διαδικασίες τέτοιες πριν να γνωρίζω την οριστική του απάντηση.

Θεωρώ πως πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε το θέμα του προπονητή και μετά να προχωρήσουμε σε οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι πολλές οι ανανεώσεις. Αν είναι κάτι το οποίο μπορεί να επείγει πάρα πολύ και πρέπει να το συζητήσουμε θα το κάνουμε. Ο Παπάζογλου έχει φύγει. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις είναι ανοιχτές. Όσον αφορά τους δανεικούς, τον Ζε Εντουάρντο και τον Ντάνιελ Φερνάντες είναι και το τι θα θέλουν οι ομάδες τους, δεν εξαρτάται μόνο από μας».

Με τον Ντουντού έχει γίνει μια επαφή πριν φύγει για τη Βραζιλία. Του ανέλυσα το σκεπτικό το δικό μας. Του άρεσε η ομάδα, η πόλη, νιώθει καλά με τα παιδιά στην ομάδα. Αν κολλήσουμε κάπου θα είναι μόνο στο οικονομικό αλλιώς δεν έχει κανένα θέμα του αρέσει πάρα πολύ εδώ. Με τον Μακρή έχουμε κάνει συζητήσεις από τον Δεκέμβρη. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, είναι εκατό τοις εκατό επαγγελματίας. Του έχω πει τις δυνατότητες της ομάδας, έχουμε μιλήσει 2-3 φορές για το οικονομικό. Θέλει κάτι παραπάνω, εμείς δεν μπορούμε να πάμε πιο πέρα, όχι γιατί δεν το αξίζει αλλά δεν θέλουμε να χαλάσουμε και τις ισορροπίες στην ομάδα. Θα γίνει κάποια στιγμή ένα τελικό ραντεβού.

Έχω πει και στα αποδυτήρια στους ποδοσφαιριστές ότι αν πηγαίνει καλά η ομάδα είναι καλό για όλους. Δεν κρατάμε κανένα με το ζόρι, αν κρατήσεις κάποιον με το ζόρι δεν θα σου προσφέρει τα αναμενόμενα. Αν κάποιος από τους ποδοσφαιριστές θέλει να φύγει και μπορεί να υπάρξει κάποια πρόταση, εμείς είμαστε ανοιχτοί.

Δεν αλλάζουμε μοτίβο. Το πλάνο μας με τα λάθη του και με τα καλά του γέρνει προς το να είναι πετυχημένο. Όταν κάτι βλέπεις ότι είναι προς το θετικό δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις. Από κει και πέρα, επειδή η ζωή είναι απρόβλεπτη και ποτέ δεν ξέρεις, αν υπάρξει κάποιος ή κάποιοι που μπορεί να έρθουν και να έχουν τις δυνατότητες και να θέλουν να αναλάβουν τον ΟΦΗ εγώ είμαι ανοιχτός. Εδώ είμαστε για το καλό της ομάδας.

Αν πάνε τα πράγματα όπως τα έχω στο μυαλό μου θα γίνουν μεγάλες αλλαγές για την ακαδημία του ΟΦΗ τη νέα σεζόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ακαδημία δεν λειτουργεί καλά. Λειτουργεί πάρα πολύ καλά, υπάρχουν άνθρωποι που είναι 6-7 χρόνια εκεί. Θα προωθηθούν παιδιά, μιλήσαμε και με τον Πίντο, έκανε μια συζήτηση τις τελευταίες μέρες και θα προωθηθούν ξανά τουλάχιστον δύο παιδιά από την Κ20 στη μεγάλη ομάδα, ενώ έρχονται και άλλα παιδιά. Εμείς πρέπει να προωθήσουμε μια καλύτερη οργάνωση. Να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις μας, να φτιάξουμε πράγματα για τις ακαδημίες μας.

Εμείς θέλουμε να υπάρχει μια σταθερότητα. Να υπάρχει μια ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι που όπου πηγαίνει να τη σέβονται, όπως έγινε και φέτος. Να είναι υπολογίσιμη ομάδα, και όσο μπορούμε οργανωτικά και διοικητικά να κάνουμε πράγματα ώστε να γινόμαστε καλύτεροι. Πιστεύω ότι και τη νέα χρονιά, ο κόσμος θα είναι δίπλα μας. Βλέπουν ότι υπάρχει προσπάθεια, υπάρχει αγώνας και δουλειά. Δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε ψέματα. Αρκούν αυτά νομίζω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα