Τριπλή κλοπή ιατρικών μηχανημάτων σε Βόλο, Λαμία, Λάρισα

Σε επιδημία εξελίσσονται οι κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από τα δημόσια νοσοκομεία. Κι αυτό διότι λίγα 24ωρα μετά την αφαίρεση ιατρικών μηχανημάτων από τον Άγιο Σάββα, ακολούθησαν άλλες τρεις κλοπές, προκαλώντας μεγάλες οικονομικές ζημιές.

Η πρώτη έγινε στον Βόλο στο Αιλλοπούλειο. Εκεί την Κυριακή οι ληστές εισέβαλλαν στο γαστρεντερολογικό τμήμα του και αφαίρεσαν ιατρικό εξοπλισμό αξίας 30.000 ευρώ. Η κλοπή έγινε αντιληπτή, όταν εργαζόμενος του ακτινολογικού τμήματος μπήκε στο γαστρεντερολογικό τμήμα και είδε ένα άτομο να σπάει το τζάμι και να φεύγει τρέχοντας.
Το ιατρείο βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο ισόγειο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι δράστες τοποθέτησαν τον ιατρικό εξοπλισμό σε σάκο που είχαν μαζί τους και εξαφανίστηκαν από την οδό Αθανασάκη παραπλεύρως του Νοσοκομείου.

Η Λαμία

Όμως πριν καλά-καλά η αστυνομία ξεκινήσει έρευνες στον Βόλο, ήρθε και νέα ληστεία σε νοσοκομείο. Αυτή τη φορά στο ΓΝ Λαμίας, από το οποίο έκλεψαν τη νύχτα μηχανήματα, από το βρογχοσκοπικό και από το Γαστρεντερολογικό – Ενδοσκοπικό εργαστήριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα μηχανήματα βρίσκονταν στα ειδικά εργαστήρια που βρίσκονται στον 4ο όροφο του ιδρύματος και τα οποία φυσικά ήταν κλειδωμένα. Κανείς δεν κατάλαβε πως τα μηχανήματα έκαναν φτερά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εσωτερικό ασανσέρ το οποίο φαίνεται πως γνώριζαν οι δράστες. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των μηχανημάτων που πήραν και την αξία τους. Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν κλέψει τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δυο βρογχοσκόπια και δυο κολονοσκόπια, με την αξία τους να υπερβαίνει κατά πολύ τις 150.000 ευρώ.

Στη Λάρισα

Η τρίτη κλοπή έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαρίσης, όπου αφαιρέθηκαν δύο κολονοσκόπια και δύο γαστροσκόπια από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής.  Ήδη ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νοσοκομείου, Παναγιώτης Νάνος, αποφάσισε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ κατέθεσε και μήνυση κατ’ αγνώστων.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η διοίκηση τονίζει πως το κόστος των κλεμμένων υπολογίζεται τελικά στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ. Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ από τη διοίκηση εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.

Σπείρα

Οι αρχές πλέον κάνουν λόγο για οργανωμένη σπείρα που κλέβει μηχανήματα από νοσοκομεία και τα βγάζει σε γειτονική χώρα (Αλβανία – Βουλγαρία) και το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δράστες έχουν ενημέρωση από άτομα που εργαζόταν για λογαριασμό κάποιας προμηθεύτριας εταιρείας στα νοσοκομεία, αφού από τον τρόπο δράσης μέχρι τώρα φαίνεται ότι οι «ποντικοί» των νοσοκομείων είναι πλήρως κατατοπισμένοι, από κάποιον που έχει επισκεφτεί το χώρους αυτούς και φυσικά γνωρίζει και τα διαγνωστικά μηχανήματα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα