«Διπλό»… αγνοείται για τον ΠΑΟΚ, 1-1 στη Λάρισα

Κάκιστος για ένα ακόμη παιχνίδι εκτός έδρας παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να πετάξει και πάλι βαθμούς. Για τρίτο ματς μακριά από την Τούμπα έμεινε στον βαθμό με την ΑΕΛ στο φινάλε να τον ισοφαρίζει σε 1-1 το βράδυ του Σαββάτου (30/9).

Οι Θεσσαλονικείς δεν έκαναν πολλές φάσεις, έβγαλαν και πάλι προβλήματα δημιουργικά και από τη στιγμή που σκόραραν θεώρησαν ότι θα πάρουν το παιχνίδι σβηστά. Τελικά τιμωρήθηκαν για τη συγκεκριμένη επιλογή τους με αποτέλεσμα να είναι πλέον μόνοι δεύτεροι αλλά στο -1 από την ΑΕΚ που παίζει την Κυριακή (1/10) στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Από την πλευρά της, η ΑΕΛ δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά ήταν ψυχωμένη και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό που θα τη βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά. Στη διακοπή θα χρειαστεί αρκετή δουλειά προκειμένου να παρουσιαστεί στη συνέχεια καλύτερα, όμως, κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν είχε προβλήματα. Αμυντικά ήταν συμπαγής, οι παίκτες της είχαν πάθος και αυτά είναι στοιχεία που πιστώνονται και στον Ηλία Φυντάνη.

Για περισσότερα από 35′ λεπτά ο ΠΑΟΚ έμοιαζε μπλοκαρισμένος. Οι εξτρέμ του δεν πήγαιναν στο ένας μ’ έναν, η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα στον Πρίγιοβιτς και ο Ελ Καντουρί δεν περνούσε κάποια κάθετη. Έτσι, η ΑΕΛ δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει το μηδέν με τον Μπόζοβιτς να είναι θεατής σε μεγάλο διάστημα.

Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι. Πρώτος ανέβασε στροφές ο Βιεϊρίνια και πήρε μαζί του και τους υπόλοιπους. Ο Πορτογάλος είχε μέσα σε ένα δίλεπτο δύο καλές στιγμές και αμέσως μετά οι «ασπρόμαυροι» είχαν μία τελική και με τον Πέλκα. Η επόμενη έγινε γκολ, με τον Μάτος να εκτελεί άψογα με το αριστερό στο 44′ ύστερα από ωραία πάσα του Βιεϊρίνια.

Μπορεί να περίμενε κανείς ότι το δεύτερο ημίχρονο θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, όμως, αυτό δεν συνέβη. Το ματς συνέχισε να έχει την ίδια κακή εικόνα των πρώτων 45 λεπτών, αφού η ΑΕΛ δεν θέλησε να ρισκάρει για να ισοφαρίσει.

Το μοναδικό ενδιαφέρον στο ματς ήταν οι κίτρινες κάρτες και οι αλλαγές των δύο προπονητών. Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά φορτώθηκαν με κάρτες, οι οποίες ήταν δικαιολογημένες γιατί πήγαιναν πολύ δυνατά στις μονομαχίες. Πρώτο τους μέλημα ήταν να μη δεχτούν φάσεις και αυτό φαινόταν ακόμη και σε λεπτομέρειες.

Σταδιακά η ΑΕΛ προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά απειλητική δεν γινόταν. Έτσι ο Φυντάνης έριξε στο ματς τον Περόνε αντί του Λεοζίνιο και άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας του. Έπαιξε για ένα τέταρτο με δεύτερο φορ ευελπιστώντας ότι θα δημιουργηθούν έτσι προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και κυρίως ο Περόνε θα δώσει βοήθειες ψηλά.

Με την εικόνα των γηπεδούχων όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα αλλάξει η κατάσταση στο φινάλε, όμως, ένα δίλεπτο ήταν αρκετό για να ανατραπούν τα δεδομένα. Στο 87′ αποβλήθηκε σωστά για αγκωνιά ο Κουλούρης και δύο λεπτά μετά ο Κριζμάν ισοφάρισε σε 1-1 και χάρισε έτσι στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

Να σημειωθεί πως μετά το σφύριγμα της λήξης υπήρξε επεισόδιο ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και τον Ελ Καντουρί και η κατάσταση για λίγο ξέφυγε, αφού ακολουθήθηκε σύρραξη. Όλο αυτό, όμως, δεν κράτησε περισσότερο από ένα λεπτό με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου), βοηθοί του οι Δημητριάδης (Καστοριάς) και Ποντίκης (Πρέβεζας), ενώ τέταρτος ο Μάνταλος (Καβάλας).

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (25′ λ. τρ. Φάρκας), Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Λεοζινιο (76′ Περόνε), Κριζμάν, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (84′ Μασούρας).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Ζαμπράνο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Πέλκας (63′ Σάκχοφ), Βιεϊρίνια (85′ Μακ), Πρίγιοβιτς (72′ Κουλούρης).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα