Διττός ο στόχος των κομματικών εκδηλώσεων

Επαφή με τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ενεργοποίηση όλων των στελεχών, ακόμη κι αυτών που εμφανίζονται απέναντι στην ηγεσία του, επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει της Συνδιάσκεψης του κόμματος που προγραμματίζεται το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Ήδη, οι κομματικές μηχανές μπαίνουν σε φουλ ρυθμούς καθώς πέραν των κομματικών οργανώσεων στο επιτελείο της ΝΔ δεν αποκλείουν εξελίξεις και, μάλιστα, σύντομα.
Της Συνδιάσκεψης, που πάντως δεν έχει καταστατικές ή άλλες καθοριστικές αρμοδιότητες όπως σημειώνει μεγάλος αριθμός βουλευτών και εξωκοινοβουλευτικών στελεχών, θα προηγηθεί κύκλος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, τις οποίες ο κ. Σαμαράς θέλει να εκμεταλλευτεί προκειμένου αφενός να απαιτήσει την ενεργοποίηση όλων των πρωτοκλασάτων στην προσπάθεια, αφετέρου με στόχο να έρθει ο ίδιος σε επαφή με τα στελέχη του κόμματος στην περιφέρεια. Αυτό θα σημάνει όχι μόνον την «επιστροφή» του Αντ. Σαμαρά στη βάση, από την οποία εξελέγη το 2009 στην Προεδρία της ΝΔ, αλλά και την προσπάθεια αποδυνάμωσης των ανταρτών που δεν έχουν εγκαταλείψει το στόχο για αλλαγή σελίδας στο κόμμα.

Κρίσιμοι παράγοντες

Άλλωστε, τα μικρομεσαία στελέχη της ΝΔ, στην περιφέρεια της χώρας, αποτελούν κρίσιμους παράγοντες καθώς μετέχουν στα κομματικά όργανα (Πολιτική Επιτροπή, Συνέδριο, Συνδιάσκεψη) και, προφανώς, αποτελούν συνομιλητές πολλών εκ των τοπικών βουλευτών που δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση της αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά.
Στόχος του Προέδρου της Ν.Δ. κατά τις επισκέψεις του στην Περιφέρεια θα είναι αφενός να αναδείξει τις αστοχίες της κυβέρνησης Τσίπρα και τους κινδύνους που συνεπάγονται για τη χώρα, αφετέρου να κάνει «πολιτικό μασάζ» στους τοπικούς βουλευτές και τα στελέχη, ακούγοντας την κριτική τους και ζητώντας, από την πλευρά του, να σταθούν με ενεργό τρόπο στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση του κόμματος. Η πρώτη εκδήλωση της Ν.Δ. ενόψει συνδιάσκεψης προγραμματίζεται το επόμενο 10ήμερο στη Λάρισα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα