Διχογνωμία Σίλβα – διοίκησης για Καπίνο

Η ενδεχόμενη αποχώρηση του Ρομπέρτο Γκάγκο το καλοκαίρι έχει προκαλέσει ισχυρό «πονοκέφαλο» τους ανθρώπους της ομάδας, πολύ δε περισσότερο στον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» Μάρκο Σίλβα, ο οποίος αισθανόταν σιγουριά με τον Ισπανό πορτιέρο κάτω από τα γκολπόστ. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέτρεψε τα πλάνα της διοίκησης, καθώς ζήτησε την απόκτηση ενός βασικού τερματοφύλακα, δηλώνοντας στους ανθρώπους της ομάδας ότι δεν αισθάνεται… ασφάλεια με τον Στέφανο Καπίνο.

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός απέκτησε πριν από έναν χρόνο τον Καπίνο, με την προοπτική να έχει βασικό τερματοφύλακα τα επόμενα δέκα χρόνια. Ο διεθνής Έλληνας πορτιέρο διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία και μία σημαντική εμπειρία για την ηλικία του. Ωστόσο, ο Μάρκο Σίλβα δεν θεωρεί ότι έχει φτάσει στο επίπεδο του Ρομπέρτο Γκάγκο, ώστε να τον αναπληρώσει και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Μάρκο Σίλβα απέδειξε ότι δεν αισθάνεται ασφάλεια με τον Καπίνο σε δύο περιπτώσεις:

1)Ο Πορτογάλος σκόπευε και σκοπεύει –όταν και εφόσον διεξαχθεί αυτός ο περιβόητος αγώνας– να χρησιμοποιήσει στον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ τον Ρομπέρτο και όχι τον Καπίνο, όπως συνήθιζε μέχρι τώρα στα ματς Κυπέλλου. Με το σκεπτικό ότι πρόκειται για ένα και μόνο παιχνίδι, στο οποίο ένα μοναδικό λάθος μπορεί  να κοστίσει τον τίτλο, ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε να πάει στα… σίγουρα, υπολογίζοντας τον Ρομπέρτο για το αρχικό του σχήμα. Στη συγκεκριμένη επιλογή είχε καταλήξει ο Πορτογάλος τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου και στην ίδια αναμένεται να επιμείνει εφόσον διεξαχθεί ο τελικός, όποτε και αν συμβεί αυτό.

2)Ο Μάρκο Σίλβα δεν ζήτησε απλά να καλυφθεί το κενό του Ρομπέρτο με έναν τερματοφύλακα. Ζήτησε ΒΑΣΙΚΟ γκολκίπερ. Όπως διεμήνυσε ο Πορτογάλος κόουτς στην «ερυθρόλευκη» διοίκηση, η ομάδα έχει ανάγκη από έναν πορτιέρο που θα αναπληρώσει το κενό του Ισπανού και θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί αμέσως.

 

Η απραξία του Καπίνο

Το βασικό επιχείρημα του Μάρκο Σίλβα για τον Στέφανο Καπίνο είναι η απραξία του νεαρού γκολκίπερ τα τελευταία χρόνια. Στον Ολυμπιακό ήταν αναπληρωματικός, ενώ και στη Μάιντζ, όπου είχε πάρει μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό, δεν αποτελούσε πρώτη επιλογή και για τον λόγο αυτό παραχωρήθηκε από τον γερμανικό σύλλογο.

Ωστόσο, ο παραπάνω λόγος δεν είναι και ο μοναδικός. Ο Μάρκο Σίλβα θεωρεί καλό γκολκίπερ τον Καπίνο, αλλά δεν συμμερίζεται την άποψη ότι βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πιστεύουν οι παράγοντες του Ολυμπιακού.

Ο Καπίνο αποτελεί καθαρά εισήγηση του Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος είχε γράψει ιστορία κάτω από τα γκολπόστ των «ερυθρόλευκων» και γνωρίζει πολύ καλά τα στοιχεία που διακρίνουν έναν τερματοφύλακα με προοπτική. Ο αντιπρόεδρος του πειραϊκού συλλόγου ήταν εκείνος που εισηγήθηκε την απόκτηση του Έλληνας τερματοφύλακα, καθώς τον θεωρεί τον κορυφαίο στην Ελλάδα και έναν από τους καλύτερους στην Ευρώπη.

 

Στην… αρένα για Μαζουακού Ρωμαίοι και Μονεγάσκοι

 

 

Σε «Μήλον Της Έριδος» για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους εξελίσσεται ο Αρτούρ Μαζουακού, για τον οποίο έχουν μπει στην… αρένα των μονομάχων η Ρόμα και η Μονακό, δίνοντας μάχη για την απόκτησή του με μεγάλο κερδισμένο τον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος φουλ μπακ των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο των Μονεγάσκων όσο και των Ρωμαίων. Οι δύο μεγάλοι σύλλογοι είναι διατεθειμένοι να καλύψουν τις απαιτήσεις του πειραϊκού συλλόγου, οι οποίες ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο 23χρονος άσος έχει ήδη αρχίσει να μαζεύει τα πράγματά του, καθώς θεωρεί δεδομένη τη μεταγραφή του αυτό το καλοκαίρι, βάσει και της συμφωνίας που είχε κάνει με τον Ολυμπιακό πριν έναν χρόνο, οπότε και ανανέωσε το συμβόλαιό του.

 

Μένει στον Ολυμπιακό ο Καμπιάσο

 

Την απόφαση να παραμείνει στον Ολυμπιακό και να εξαντλήσει το συμβόλαιό του ανακοίνωσε με δηλώσεις του ο Εστεμπάν Καμπιάσο, βάζοντας ένα προσωρινό τέρμα στα σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί το καλοκαίρι από το λιμάνι.

Ο Εστεμπάν Καμπιάσο δήλωσε πως και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Με αφορμή το φιλικό που έδωσε ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, ο Καμπιάσο μίλησε σε σερβικό Μέσο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μέλλον του, λέγοντας πως θα συνεχίσει στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Αργεντινός άσος είπε μεταξύ άλλων: «Είναι τρομερό συναίσθημα να είμαι στον Ολυμπιακό, είχαμε μία πολύ καλή σεζόν. Πήραμε τον τίτλο και είχαμε μόνο μία ισοπαλία και μία ήττα. Στην Ευρώπη δεν καταφέραμε το κάτι παραπάνω, αλλά δεν είχαμε εύκολο έργο. Θα είμαι και τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα