Διόρθωσε την εικόνα της, αλλά αποκλείστηκε με δύο ήττες η ΑΕΚ

1-0 Η ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΑ PLAY OFF ΤΟΥ EUROPA LEAGUE Η ΕΝΩΣΗ

Να μη δεχθεί γκολ από κόρνερ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα πρέπει να είναι ο στόχος πλέον της ΑΕΚ και φυσικά να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, καθώς παρά τον αποκλεισμό της από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, συνεχίζει στην Ευρώπη στη δεύτερη διοργάνωση. Οι Ρώσοι χωρίς να είναι καλύτεροι νίκησαν 1-0 και πέρασαν με συνολικό σκορ 3-0 από ισάριθμα κόρνερ. Η εικόνα του Δικέφαλου ήταν σίγουρα καλύτερη από αυτή του πρώτου αγώνα και αφήνει υποσχέσεις, καθώς ο αντίπαλος δεν ήταν των δυνατοτήτων της.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ καλά και με επιθετικότητα στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο οι Ρώσοι έκαναν δύο επικίνδυνες αντεπιθέσεις στο επόμενο πεντάλεπτο και φρέναραν την ορμή των κιτρινόμαυρων με αποτέλεσμα να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Το 3-5-2 του Μανόλο Χιμένεθ δυσκόλεψε πάντως τους γηπεδούχους που βρήκαν δύο-τρεις φάσεις στο πρώτο μέρος και μέχρι εκεί. Δεν είχαν, βέβαια, κάποια μεγάλη ζέση για να ψάξουν το γκολ.

Η Ένωση μόνο όταν έπιανε ο Μάνταλος την μπάλα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά ήταν κάπως επικίνδυνη, αφού ο Λιβάγια ήταν πάλι εκτός παιχνιδιού και ο Κλωναρίδης δεν έβρισκε χώρους. Ο δε Σιμόες ήταν μόνο επιφορτισμένος με αμυντικά καθήκοντα, ενώ δυστυχώς για την ΑΕΚ ο Γιόχανσον δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα με τίποτα. Η ανάπτυξη από τα άκρα δεν ήταν εύκολη, ενώ ορισμένες φορές προσπάθησε και ο Τσόσιτς να εκδηλώσει επίθεση.

Στο β’ μέρος η ομάδα του Χιμένεθ πάλι μπήκε δυνατά στο γήπεδο, αυτή τη φορά μάλιστα με περισσότερη αποφασιστικότητα στις προσωπικές μονομαχίες, έγινε πιο επικίνδυνη κρατώντας την ΤΣΣΚΑ πίσω, αλλά δεν πέτυχε το γκολ που θα έβαζε φωτιά στη σειρά. Στο 63’ χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία – σουτ Γιόχανσον, απόκρουση Ακινφέεφ, νέο σουτ του Κλωναρίδη άουτ – και κάπου εκεί φάνηκε πως η ΑΕΚ παρά την καλή της εικόνα, δεν θα διεκδικήσει την πρόκριση. Στο 74’ χάθηκε και ο πολύτιμος βαθμός για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Νάτχο με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ θα μάθει τον αντίπαλό της στα Play Off την Παρασκευή, 4 Αυγούστου.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Μπερεζούτσκι Αλεξέι, Μπερεζούτσκι Βασίλι, Βάσιν, Σενίκοφ, Φερνάντες, Βέρνμπλουμ, Τζαγκόεφ (72’ Νάτχο), Γκολόβιν (81’ Μιλάνοφ), Βιτίνιο, Τσάλοφ (69’ Ολανάρε)

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λόπες, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Σιμόες (77’ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης (77′ Γιακουμάκης), Λιβάγια (70’ Χριστοδουλόπουλος)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα