Δοκιμασίες εκτός έδρας για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Μετά τη διακοπή λόγω των αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Μουντιάλ η ελληνική Σούπερ Λίγκα επιστρέφει το τριήμερο σε φουλ δράση με τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής που περιλαμβάνει πολύ σημαντικά παιχνίδια.

Ο πρωτοπόρος μετά τα 4 πρώτα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος Παναθηναϊκός δεν έχει και τόσο δύσκολη αποστολή, καθώς υποδέχεται αύριο την Ξάνθη στη Λεωφόρο και με νίκη θα εξακολουθήσει να απολαμβάνει τη… μοναξιά της κορυφής.

Από την άλλη πλευρά οι Ακρίτες δεν έχουν πραγματοποιήσει το ξεκίνημα που θα ήθελαν, εμφανίζοντας μεγάλες δυσκολίες στο επιθετικό κομμάτι. Μόλις ένα γκολ έχουν καταφέρει να πετύχουν φέτος κι αυτό στην πρεμιέρα τους κόντρα στην ΑΕΚ. Έκτοτε παραμένουν… άσφαιροι για τρία διαδοχικά 90λεπτα.

Σαφώς πιο δύσκολη αποστολή θα έχει στη Νέα Σμύρνη ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, που θα βρει απέναντί του τον εντυπωσιακό και στο ξεκίνημα της φετινής Σούπερ Λιγκ Πανιώνιο, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, έναν μόλις πόντο πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» παραδοσιακά δυσκολεύονται στο συγκεκριμένο γήπεδο, όπου έχουν στραβοπατήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Απόψε, ωστόσο, θα αγωνιστούν με την ψυχολογία στα ύψη μετά τον θρίαμβο στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Πανιώνιος  εξαρτάται κατά πολύ από τους δύο Πέρσες Μασούντ και Ανσαριφάρντ, που έχουν σημειώσει 5 από τα 8 συνολικά γκολ των «κυανέρυθρων» στη φετινή Σούπερ Λίγκα και σχηματίζουν μαζί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο δίδυμο για κάθε αντίπαλο.

Το απόγευμα θα μάθουμε επίσης αν ο Πλατανιάς θα δώσει συνέχεια στο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του στη Σούπερ Λίγκα. Οι Κρητικοί παραμένουν μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ αήττητοι μέχρι τώρα, αλλά στην Τρίπολη τους περιμένει ο αποφασισμένος για νέο ξεκίνημα Αστέρας.

Στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου οι Αρκάδες ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό φτάνοντας έτσι τις 4 σερί ήττες και παραμένουν στον πάτο βαθμολογίας χωρίς κανένα βαθμό. Παρ’ ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς στη σεζόν, το παιχνίδι θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για τον Αστέρα που ψάχνει την πρώτη φετινή του νίκη.

Το ΠΑΟΚ – Ηρακλής μπορεί να μην είναι το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αλλά παραμένει μία τοπική μονομαχία με μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες που ποτέ δεν είχαν τις αρμονικότερες σχέσεις.

Ο «δικέφαλος» έδειξε να επηρεάζεται από τις διπλές υποχρεώσεις (πρωτάθλημα – Γιουρόπα Λιγκ) και δεν σκόραρε στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια του στη Σούπερ Λίγκα, αφήνοντας συνολικά 4 βαθμούς. Κουβαλώντας και το -3 από την περσινή του τιμωρία δεν έχει πλέον περιθώρια για άλλες απώλειες. Ο Ηρακλής παραμένει χωρίς νίκη φέτος και θα προσπαθήσει να κάνει τη ζωή… δύσκολη στον συμπολίτη του.

Στην ΑΕΚ οι… πληγές που άφησε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν δείχνουν να έχουν επουλωθεί πλήρως και η δύσκολη έξοδος στη Λάρισα θα κρίνει πολλά για το μέλλον του Κετσπάγια στον πάγκο της. Οι Θεσσαλοί που έχουν ήδη νικήσει στην έδρα τους τον Ολυμπιακό μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι για την «Ένωση».

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος προσβλέπει σε ένα νέο ξεκίνημα, έχοντας πλέον στον πάγκο του σαν μόνιμο προπονητή τον Γιώργο Κορακάκη. Στόχος απέναντι στην ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο Βέροια είναι η δεύτερη φετινή νίκη που θα τους απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις.

Από ’κεί και πέρα ο Παναιτωλικός και λόγω έδρας μοιάζει να έχει ένα μικρό προβάδισμα στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα, με την οποία ανοίγει σήμερα η αυλαία της 7ης αγωνιστικής. Δυνατοί στην έδρα τους οι Αγρινιώτες, θα έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε έναν αντίπαλο που προέρχεται από τη δεύτερη κατηγορία και ακόμα προσπαθεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Σούπερ Λίγκας.

Τέλος, στα Γιάννενα ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί τον Λεβαδειακό που σπάνια… στρίβει μακριά από τη Λιβαδειά και ποντάρει στη δύναμη που του δίνουν εντός έδρας οι οπαδοί του ώστε να πάρει ένα ακόμα τρίποντο.

 

 

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Σάββατο 15/10

 

Παναιτωλικός – Κέρκυρα (16.00): Nova Sports 3

 

Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς (18.15): Nova Sports 1

 

Πανιώνιος – Ολυμπιακός (20.30): Nova Sports 2

 

Κυριακή 16/10

 

Παναθηναϊκός – Ξάνθη (16.00): Nova Sports 2

 

Ατρόμητος – Βέροια (18.15): Nova Sports 2

 

ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός (18.15): Nova Sports 3

 

ΠΑΟΚ – Ηρακλής (20.30): Nova Sports 1

 

Δευτέρα 17/10

 

Λάρισα – ΑΕΚ (19.30): Νova Sports 1

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα