“Δολιότητα πρώτου βαθμού το να λέει κάποιος ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε εισαγγελέα”

Στο μείζον θέμα της 48ωρης άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού  αναφέρθηκε ο Σταύρος Κοντονής που αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της κυβέρνησης στην απόφαση για τη χορήγηση άδειας ενώ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης  μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 όπου και ανέφερε ότι υπήρξε η απόφαση του συμβουλίου των φυλακών. Παράλληλα χαρακτήρισε “δολιότητα πρώτου βαθμού το να λέει κάποιος ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε εισαγγελέα”.

“Γελοίες οι κατηγορίες της Ν.Δ.”

“Εμείς καταργήσαμε τις φυλακές τύπου Γ’ που ξέρετε ότι λειτούργησαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και δημιούργησαν πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά τα οποία πήγαν να λύσουν”. Συγχρόνως χαρακτήρισε γελοίο των ισχυρισμό πως οι φυλακές αυτού του τύπου καταργήθηκαν για να παίρνουν κάποιοι άδεια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης οι κατηγορίες προέρχονται από τη ΝΔ, όταν είναι γνωστό ότι επί των ημερών της πήραν άδεια εμπλεκόμενοι με την τρομοκρατία (Χ. Ξηρός) και δραπέτευσαν.

Για το ζήτημα της μεταμέλειας ο κ. Κοντονής τόνισε ότι δεν τίθεται σε περιπτώσεις όπου κρίνεται η άδεια από τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως ο συνήγορος του πολίτη έκρινε το 2008 ότι η μεταμέλεια δεν μπορεί να διαλαμβάνεται στο νόμο γιατί είναι μη νόμιμη αυτή.

Ωστόσο και σε ότι αφορά στην πιθανότητα απόδρασης ή εγκληματικών πράξεων κατά τη διάρκεια της άδειας ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι “θα κριθεί η εκτίμηση του Συμβουλίου ότι δεν θα κάνει κακή χρήση της άδειας που του εδόθη”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα