Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Ήθελαν να τον εκφοβίζουν-στόχος ο Αριστείδης Φλώρος»

Στις 15 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Αριστείδη Φλώρου, βασικού κατηγορούμενου του σκανδάλου της Energa – Hellas Power, και δύο Αλβανών, που θεωρούνται οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που φέρονται ότι, την οργάνωσαν μέσα από τις φυλακές.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία και αφου απέρριψε τις ενστάσεις ακυρότητας, που υπέβαλλαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, διεκοψε για τις 15 Δεκεμβρίου., προκειμένου να είναι παρών στο δικαστήριο και ο ένας εκ των κατηγορουμένων Αλβανων, που σήμερα ήταν ασθενής και δεν εμφανίστηκε.

Η δίκη, που αναμένεται ότι, θα ρίξει φως σε άγνωστες ακόμη πτυχές της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος πυροβολήθηκε μέσα στο γραφείο του στις 12 Οκτωβρίου, αφορά την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου,τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, που επέζησε τελικά, μετα από σφαίρες στο πρόσωπο, εκπροσωπούσε το δημόσιο (ΛΑΓΗΕ), στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης Energa – Hellas Power.

Ο Αριστείδης Φλώρος, που φέρεται ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 62χρονου δικηγόρου, προσήχθη σήμερα στο δικαστήριο από το Ψυχιατρειο κρατουμένων Κορυδαλλού, όπου εκτιει ποινή 21 ετών γιά την υπόθεση της Energa.

Μαζί του στο εδώλιο θα καθίσουν και οι: Παναγιώτης Ευθυμιάδης (ελεύθερος με περιοριστικούς όρους), Ιωάννης Τσιβελεκίδης (κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού), Olti Dulce (κρατούμενος στις φυλακές Χανίων) και Arber Bako (επίσης κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού). Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι πέντε κατηγορούμενοι είναι κατά περίπτωση: Απόπειρα ανθρωποκτονίας, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ληστεία, συμμορία, οπλοκατοχή, κ.ά.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό, ο κατηγορούμενος Α. Φλώρος φέρεται ότι, είχε αναθέσει στους δυο Αλβανούς, Olti Dulce και Arber Baco να δολοφονήσουν τον 62χρονο αντίδικο του δικηγόρο Γ. Αντωνόπουλο, νομικό εκπρόσωπο του ΛΑΓΗΕ στην δίκη για το σκάνδαλο της Energa έναντι 100.000 ευρώ.

Οι Αλβανοι ομολόγησαν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δικηγόρου από τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος αρνήθηκε καταγγέλλοντας ότι δέχονταν απειλές για την ζωή του από Αλβανούς συγκρατούμενους του.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι δυο Αλβανοί μαζί με ένα ακόμη ομοεθνή τους «τρόφιμο» επίσης των φυλακών, ήταν αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να αποσπάσουν χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο. Έτσι, εν όψει και της σημερινής δίκης φέρονται να ήθελαν να διαμηνύσουν στον άλλοτε ισχυρό εκπρόσωπο της Energa, ότι ήταν διατεθειμένοι ακόμη και να ανακαλέσουν την σε βάρος του ομολογία τους για το συμβόλαιο θανάτου του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.
Όμως, επειδή δεν μπορούσαν να έχουν φυσική επικοινωνία με τον Αριστείδη Φλώρο μέσα στη φυλακή, αποφάσισαν να «μισθώσουν» δυο ομοεθνείς τους που βρίσκονταν εκτός φυλακών για να πλησιάσουν τον δικηγόρο του, δηλαδή τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Οι δυο έγκλειστοι Αλβανοί διέταξαν τους ομοεθνείς τους να κλείσουν ραντεβού με τον άτυχο ποινικολόγο και να του στείλουν το «μήνυμα», ότι πρέπει να πείσει τον πελάτη του να τους δώσει 5 εκατ. ευρώ! Μάλιστα, τους είχαν δώσει και. ..προκαταβολή 3.000 ευρώ, έναντι 20.000 ευρώ που φέρεται να ήταν η «αμοιβή» τους για τη «δουλειά με το Ζαφειρόπουλο».

Όπως εκτιμούν οι αρχές, σκοπός τους ήταν να πυροβολήσουν στα πόδια για εκφοβισμό τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ώστε να τον τρομοκρατήσουν για να καταφέρουν μάλιστα να αποσπάσουν και τη διεύθυνση κατοικίας της οικογένειας του Αριστείδη Φλώρου! Το σχέδιο τους όμως δεν εξελίχθηκε όπως ήθελαν με αποτέλεσμα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος να πέσει νεκρός μέσα στο γραφείο του στις 12 Οκτωβρίου λίγα λεπτά μετά το ραντεβού με τους πληρωμένους εκτελεστές του!

Η επίθεση σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου

Σε ό,τι αφορά, τώρα, την υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου που αναμένεται να εκδικασθεί το παραπεμπτικό βούλευμα, αναφέρει πώς ο 62χρονος δικηγόρος, δέχθηκε ένοπλη επίθεση το πρωί της 3ης Νοεμβρίου, την ώρα έβγαινε από το σπίτι του στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη και ενώ στα χέρια του κρατούσε ένα τσαντάκι με 30.000 ευρώ.

Δυο άνδρες πλησίασαν τον Γ. Αντωνόπουλο και τον απείλησαν- ο ένας κρατούσε ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ. Ακολούθησε διάλογος λίγων λεπτών και τότε ο ένας από τους δράστες άρπαξε το τσαντάκι από τα χέρια του δικηγόρου και αμέσως τον πυροβόλησε στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου. Ο δικηγόρος, που τελικά κατάφερε να γλυτώσει από τα πυρά των παρ’ ολίγο δολοφόνων του, σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος. Στη συνέχεια οι δράστες εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο που είχαν παρκάρει σε κοντινή απόσταση, θεωρώντας προφανώς ότι είχαν εκτελέσει τον δικηγόρο.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης, που ακολούθησε ο Arber Bako είχε αρχικά αρνηθεί την εμπλοκή του στην απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου. Οι έρευνες των αρχών εστίασαν τότε στον Olti Dulce, ο οποίος ήταν καταζητούμενος.

Καταθέτοντας ενώπιον των αρχών, ωστόσο, ο 62χρονος δικηγόρος είχε αναγνωρίσει τον Olti Dulce σε φωτογραφίες ως το άτομο που τον είχε πυροβολήσει στο πρόσωπο. Τελικά, στις 31 Αυγούστου του 2016 ο Dulce συνελήφθη στα σύνορα Βουλγαρίας – Σκοπίων και εκδόθηκε στην Ελλάδα.

Λίγο αργότερα, ο Aber Bako στο πλαίσιο της ανάκρισης που βρίσκονταν σε εξέλιξη μίλησε για συνάντηση που ο ίδιος και ο συνεργός τους είχαν στην Κηφισιά όπου και σύμφωνα με τη δικογραφία κλείστηκε το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δικηγόρου. «Ήταν καλοντυμένος και φορούσε κοστούμι. Θα μας έδινε 100.000 ευρώ για να φάμε τον δικηγόρο» είχε καταθέσει χαρακτηριστικά στην ανάκριση αναγνωρίζοντας μάλιστα στο πρόσωπο του Αριστείδη Φλώρου, τον άνδρα που του είχε παραγγείλει το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα