Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Συνελήφθη στην Πάτρα ο ένας από τους δράστες

Τον έναν από τους δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εκτιμούν ότι έχουν στα χέρια τους οι Αρχές. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για 32χρονο Αλβανό δραπέτη των φυλακών, ο οποίος εντοπίστηκε σε περιοχή της Αχαΐας και συνελήφθη το Σάββατο 28 Οκτωβρίου.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής εκτιμούν ότι είναι ο ένας από τους δύο που μπήκαν στο γραφείο του 52χρονου ποινικολόγου, στην οδό Ασκληπιού 154, και ίσως ο άνθρωπος που πάτησε την σκανδάλη και σκότωσε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το άτομο στο διαμέρισμα του οποίου στην Καλλιθέα εισέβαλαν τα ξημερώματα της Κυριακής οι αστυνομικοί και εντόπισαν ένα μικρό οπλοστάσιο.

Ο 32χρονος φαίνεται πως προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό (Ιταλία ή Αλβανία), ενώ εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμό Ρομά στην Εγλυκάδα Πατρών, όπου και του πέρασαν χειροπέδες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εντοπισμός του έγινε από «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ., που κατέγραψε συνομιλία του με αναφορά στο όνομα του Ζαφειρόπουλου. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη και του δεύτερο δράστη. Αυτό που με βεβαιότητα μπορεί να ειπωθεί είναι ότι οι δράστες δεν ενεργούσαν για τον εαυτό τους αλλά για λογαριασμό τρίτων – πιθανότατα ομοεθνών τους έγκλειστων στις φυλακές.

«Συμβόλαιο» εκφοβισμού, που κατέληξε σε φόνο

Κατά την προανακριτική διαδικασία στη ΓΑΔΑ, ο 32χρονος φέρεται να κατέθεσε πως σκοπός τους ήταν να εκφοβίσουν τον 52χρονο ποινικολόγο, ο οποίος όμως στη θέα του πιστολιού προσπάθησε να καλυφθεί. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί τη σφαίρα στον θώρακα.

Ισχυρές είναι οι ενδείξεις και για το κομμάτι της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου με τις έρευνες ωστόσο να συνεχίζονται σε πρόσωπα έγκλειστα στις φυλακές. Εξάλλου, από την αρχή των ερευνών εθεωρείτο βέβαιο ότι οι δύο άνδρες που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον άτυχο δικηγόρο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού δεν ενεργούσαν για τον εαυτό τους αλλά για λογαριασμό τρίτων. Στο κάδρο των υπόπτων ηθικών αυτουργών βρίσκονται τρεις βαρυποινίτες Αλβανοί, δυο εκ των οποίων έχουν κατηγορηθεί και για την απόπειρα δολοφονίας, τον Νοέμβριο του 2014, του τότε δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ για το σκάνδαλο της Energa!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα