«Δολοφόνος» το αλκοόλ για 3.000.000 ανθρώπους

Σε μάστιγα που ξεκληρίζει ζωές εξελίσσεται η κατανάλωση αλκοόλ. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έστω και αν αφορούν το έτος 2012, σοκάρουν, καθώς τη συγκεκριμένη χρονιά περισσότεροι από 3.000.000 (!) άνθρωποι πέθαναν και η αιτία θανάτου τους ήταν η κατάχρηση αλκοόλ. Όπως προκύπτει από τη μακάβρια στατιστική, η Ευρώπη εμφανίζεται ως η ήπειρος με την μεγαλύτερη κατανάλωση, άλλα και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

«Πρέπει να γίνουν περισσότερα. 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν το 2012 εξαιτίας της κατάχρησης αλκοόλ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΠΟΥ, καλώντας τις ανά τον κόσμο κυβερνήσεις να αναλάβουν δράσεις που θα μετριάσουν το φαινόμενο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά μέσο όρο, κάθε άνθρωπος ηλικίας άνω των 15 ετών, πίνει 6,2 λίτρα αλκοόλ, ετησίως. Αν, ωστόσο, συνυπολογιστεί το γεγονός ότι πότες δηλώνουν το 38,4%, τότε αυτοί που πίνουν καταναλώνουν περίπου 17 λίτρα αλκοόλ τον χρόνο. Το 16% πίνουν καθημερινά, ενώ οι περισσότεροι αλκοολικοί είναι χαμηλού βιωτικού επιπέδου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα