Δομημένες δράσεις για τη διαχείριση ασφάλειας από τα ΕΛ.ΠΕ.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το τραγικό δυστύχημα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου με το θάνατο τεσσάρων ατόμων  και το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. αποφάσισε την αγορά δύο αναπνευστήρων για το Κέντρο Αποκατάστασης Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου, με εκτιμώμενο κόστος 65.000 ευρώ.

Ειδικότερα το διοικητικό συμβούλιο:

Εκφράζει και πάλι την οδύνη του για το τραγικό συμβάν και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων. Η ουσιαστική στήριξη αυτών των οικογενειών αποτελεί το ελάχιστο καθήκον και υποχρέωση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει και υλοποιεί τις προθέσεις του.
Αναμένει την αποπεράτωση της Ανακριτικής διαδικασίας, στην οποία παρέχει κάθε διευκόλυνση και πληροφορία για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.

Υλοποιεί ένα προηγμένο σύστημα Ολιστικής Διαχείρισης Ασφαλείας με δομημένες δράσεις, στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των επιδόσεων ασφαλείας, η οποία αποτελεί διαχρονική πρωταρχική αξία του Ομίλου, αναφέρει στην ανακοίνωσή του. Στρατηγικός στόχος είναι, με την ενεργή συμμετοχή όλων μας, να συγκαταλεγόμαστε στα καλύτερα διυλιστήρια της Ευρώπης στον τομέα της ασφαλείας τα επόμενα δύο χρόνια.

Επαύξησε το χρόνο επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, με σταδιακή πρόσληψη εργαζομένων και προγραμματίζει τη διαρκή αναπλήρωση των συνταξιοδοτούμενων. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται, περαιτέρω, ο χρόνος για επιμόρφωση και εκπαίδευση.

Επιπλέον αυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. αποφάσισε:

• Την αγορά δύο (2) αναπνευστήρων για το Κέντρο Αποκατάστασης Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου, με εκτιμώμενο κόστος 65.000 ευρώ.

• Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. να παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση η οποία θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου, στην Εκκλησία του Σωτήρος στον Ασπρόπυργο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα