“Δορυφόροι των εντολοδόχων τους Τουρκία και Σαουδική Αραβία”

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία απλώς εκτελούν εντολές, τόνισε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ σε μια παρέμβαση του μέσω τηλεόρασης. Ο Πρόεδρος της Συρίας δήλωσε πως οι δύο χώρες είναι «ακατάλληλες για να πάρουν αποφάσεις για μια στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία», καθώς είναι απλώς δορυφόροι των εντολοδόχων τους όπως υποστηρίζει.

Ο Σύρος Πρόεδρος δήλωσε πως κατά τη γνώμη του το κλειδί για την ειρήνη στη Συρία είναι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και η υπογραφή συμφωνιών ειρήνης σε τοπικό επίπεδο.

«Η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και τις τοπικές φατρίες είναι η βάση που θα οδηγήσει στην ειρήνη και τη σταθερότητα» είπε ο Άσαντ.

Ο Σύρος Πρόεδρος δήλωσε επίσης πως ο πόλεμος στη χώρα του δεν είναι εσωτερική υπόθεση αλλά παγκόσμια με διεθνές ενδιαφέρον και συμφέροντα πολλών χωρών.

Η παύση πυρός δεν σημαίνει πως θα τηρηθεί και από τους τρομοκράτες, είπε ο Άσαντ και πρόσθεσε πως ελοχεύει ο κίνδυνος να τη χρησιμοποιήσουν για την αύξηση της δύναμης τους εκ νέου.

Σχετικά με τις δράσεις της Δύσης, επισήμανε πως οι δυτικοί σύμμαχοι δέχτηκαν την παύση πυρός, «μόνο όταν οι τρομοκράτες είχαν μεγάλες απώλειες».

Η αποστολή της συριακής αντιπολίτευσης στη Σαουδική Αραβία αποτελείται από «τρομοκράτες και προδότες» δήλωσε ο Άσαντ, και δεν τους δίνει το δικαίωμα να εκφέρουν γνώμη στις διαπραγματεύσεις.

Στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης για τη Συρία στο τέλος Ιανουαρίου, ήταν παρούσες δύο ομάδες της αντιπολίτευσης στη χώρα: Η μία διαμορφωμένη ως αποτέλεσμα των συναντήσεων σε Μόσχα και Κάιρο και η άλλη ως αποτέλεσμα των συναντήσεων στη Σαουδική Αραβία…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα