Δούρου: Θα δεσμευτούμε απέναντι στους πολίτες και όχι έναντι της Μέρκελ

Για δέσμευση απέναντι στους πολίτες και όχι έναντι της Μέρκελ μίλησε η Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Δε θα δεσμευτούμε έναντι της κυρίας Μέρκελ γιατί αυτό είναι θέμα δημοκρατικής τάξης. Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου τελειώνει, αλλά από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πολιτεύεται -είτε σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση είτε αύριο ως κυβέρνηση- με γνώμονα το τι θέλουν ή τι αναμένουν οι δανειστές να πράξει. Ο γνώμονας είναι ένας: Τα συμφέροντα της πατρίδας μας και των Ελλήνων πολιτών, η παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, να σταθεί η χώρα στα πόδια της, να αποκτήσουμε αξιοπρέπεια» είπε αρχικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπεύθυνη στον τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της Κουμουνδούρου τονίζει ότι «οι δανειστές της χώρας μας είχαν ζητήσει από τον κ. Σαμαρά γραπτή δέσμευση για την τήρηση των μνημονίων. Κάτι που έσπευσε ο κ. Σαμαράς να το κάνει δηλώνοντας ουδείς αναμάρτητος και αποκηρύσσοντας έτσι το περιβόητο αντιμνημονιακό του παρελθόν και την αντιπολιτευτική του στάση έναντι της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Είναι λοιπόν απολύτως βέβαιο ότι θα επιδιώξουν να κάνουν το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έτσι τους μάθανε ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπαδήμος και ο κ. Παπανδρέου. Έτσι νομίζουν ότι θα πορευτούν και με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση που θα λάβουν θα είναι όμως κατηγορηματική: Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευτεί μόνο απέναντι στους πολίτες. Δεν θα δεσμευτούμε έναντι της κυρίας Μέρκελ γιατί αυτό είναι θέμα δημοκρατικής τάξης» σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα επαναδιαπραγματευθούμε τη δανειακή σύμβαση»

Ερωτηθείσα αν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διώξει την τρόικα από την Ελλάδα η κυρία Δούρου τόνισε: «Ο λαός με την ψήφο του θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στο μνημόνιο και μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση. Αυτό, όμως, θέλω να τονίσω, δεν μπορεί να γίνει σε επίπεδο υπηρεσιακό. Δεν μπορεί, δηλαδή, να γίνει από τη μια ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Χουντής, ο Γιάννης Δραγασάκης και από την άλλη εντεταλμένοι ευρωπαϊκών θεσμών. Πρέπει να γίνει σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο… Ο ΣΥΡΙΖΑ, άμα τη αναλήψει της διακυβέρνησης του τόπου, θα αξιώσει ακύρωση μέρους του χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του υπολοίπου σε συνδυασμό με ρήτρα ανάπτυξης και ένα σχέδιο βοήθειας, θα έλεγα τύπου Μάρσαλ. Μόνο έτσι μπορεί η χώρα να σταθεί στα πόδια της, ανεξάρτητη».

«Η κυβέρνηση δε διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση»

Η κυρία Δούρου υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση δε διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση. Έχει απέναντί της την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και κάθε ημέρα που παραμένει στην εξουσία προκαλεί τεράστια ζημιά, υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου υπονομεύει το μέλλον της Ελλάδας, είναι μια άκρως επικίνδυνη κυβέρνηση και γι αυτό ανεξάρτητα επιθυμίας, πρόβλεψης ή εκτίμησης είναι μια κυβέρνηση που πρέπει τάχιστα να εγκαταλείψει την εξουσία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα