Δούρου: “Τραγική υποστελέχωση της Περιφέρειας Αττικής”

Στην τραγική υποστέλεχωση του προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής εστίασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά την εισήγησή της, στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου και συζητήθηκε το θέμα των ελλείψεων σε προσωπικό στην Περιφέρεια.

«Για την κάλυψη των αναγκών περίπου 4 εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής, σήμερα υπηρετούν στην Περιφέρεια Αττικής μόλις 2.221 εργαζόμενοι. Αυτός ο αριθμός διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια ύστερα από σειρά μνημονιακών νόμων που οδήγησαν στην έξοδο και την ανεργία 689 εργαζόμενους», τόνισε η κυρία Δούρου, ενώ πρόσθεσε «Αυτή η κατάσταση δεν έτυχε αλλά πέτυχε. Συνειδητά η κεντρική εξουσία αφυδατώνει οικονομικά Δήμους και Περιφέρειες, τους στερεί πόρους και προσωπικό. Αυτό αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή. Τελικός στόχος είναι η απαξίωση της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και ειδικότερα της Περιφέρειας Αττικής και ο εξαναγκασμός της στην ιδιωτικοποίηση τομέων της δραστηριότητάς της».

Στη συνέχεια η Περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε τη συναίνεση όλων των δημοκρατικών παρατάξεων στο σημαντικό αυτό θέμα και τις κάλεσε σε συμπόρευση, ώστε να ασκηθεί η μέγιστη πίεση στην κυβέρνηση και να εγκρίνει την πρόσληψη 139 προσλήψεων γιατρών, μηχανικών, καθαριστριών, φαρμακοποιών, συντηρητών, φυλάκων κ.α., ενώ ενημέρωσε το Σώμα ότι καταθέτει σχετικό ψήφισμα με το οποίο:

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όσα νόμιμα δικαιούται η Περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη των άμεσων και κατεπειγουσών αναγκών, για να εξασφαλιστεί έστω και στο παρά πέντε η υποτυπώδης λειτουργία κρίσιμων τομέων της.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να εγκρίνουν άμεσα την υλοποίηση του αιτήματος μας για την πρόσληψη του απολύτως αναγκαίου προσωπικού» και κλείνοντας πρόσθεσε:

«Δεν πρόκειται για τα αιτήματα μίας Περιφερειακής αρχής, αλλά για τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις εκπλήρωσης της αποστολής της Περιφέρειας απέναντι στους πολίτες. Χρέος της κυβέρνησης να ανταποκριθεί άμεσα. Αναμένουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα