Δραγασάκης: Χρειάζεται προσοχή προς το τέλος του προγράμματος

Για σαφή σημάδια ότι το κλίμα αντιστρέφεται στην οικονομία κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του προγράμματος, απαιτείται αυξημένη προσοχή και προσπάθεια ώστε στο μέτρο του δυνατού να έχουμε εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων».

Μιλώντας στην εφημερίδα Αυγή ο κ. Δραγασάκης παραδέχθηκε ότι «μια πηγή δυσκολιών αποτελούν οι διαφωνίες μεταξύ των δανειστών και η ασάφεια ως προς τον ρόλο του ΔΝΤ, γι’ αυτό και ζητούμε να αποσαφηνιστούν εγκαίρως οι θέσεις όλων».

σε ότι αφορά την Αναπτυξιακή Τράπεζα, επισημαίνει ότι η απόφαση της δημιουργίας της ελήφθη τον Απρίλιο του 2015, αλλά όπως σχολιάζει ο ίδιος «δυστυχώς, χρειάστηκαν δύο χρόνια για να πειστούν οι θεσμοί για την ορθότητα της πρότασής μας».

Ερωτηθείς για ποιους λόγους ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε αντιρρήσεις σε ό, τι αφορά την έξοδο στις αγορές, ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι μετά την επιτυχημένη πρώτη δοκιμαστική έξοδο, «σημασία έχει η συνέχιση της προσπάθειας με στόχο το καλοκαίρι του 2018 η δυνατότητα δανεισμού από τις διεθνείς αγορές με ανεκτά επιτόκια να έχει αποκτήσει έναν διατηρήσιμο χαρακτήρα».

Συμπληρώνει τέλος ότι «σε αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί με τον δικό της τρόπο, και εντός των ορίων του δικού της ρόλου, να στηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης, όπως άλλωστε προβλέπεται από το καταστατικό της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα